"Želimo da vratimo trofej Kupa na Banovo brdo"

Fudbaleri Čukaričkog su nakon dva vezana poraza uspeli da savladaju u gostima Novi Pazar u Kupu Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.10.2020.

19:56

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Činilo se da će se loš niz po Čukarički nastaviti kada je Admir Kecap u 37. minutu doneo prednost Novom Pazaru, ali je ipak ostvarena pobeda rezultatom 3:1.

Golman Nemanja Belić je rekao da bi bilo veoma bolno da se to nije desilo.

"Vezali smo dva poraza, što je veoma retka situacija u Čukaričkom. Evo, tu sam četiri godine, a na prste jedne ruke bih mogao da nabrojim koliko puta nam se u tom periodu tako nešto dogodilo. Pre pet godina na Banovo brdo je stigao trofej Kupa Srbije, želimo da to ponovimo. Jasno nam je bilo da bi poraz u Novom Pazaru bio vrlo bolan", rekao je Nemanja Belić, uz Darka Puškarića najiskusniji u Čukaričkom.

Čukaričkom su nedostajali Marko Docić i Miladin Stevanović, dvojica igrača koja su se povredila u duelu protiv Proletera, Danilo Pantić i Marko Šarić, kao i suspendovani Asmir Kajević, koji je odradio jedan od dva meča kazne zbog isključenja.

"Od starta sezone nije igrala ekipa u kojoj bi bilo 'projektovanih' 11 startera, ako mogu tako da kažem. Svi koji su kročili na teren u Novom Pazaru pokazali su da na njih može da se računa. Svi znamo koliko Docić znači ovom timu, stvarno je to veliki hendikep za nas. Plus, nedostajalo je još igrača. Pokazalo se da Puškarić može da odigra na više pozicija, Kovač se vratio, bićemo bez Kajevića još samo jedan meč, nadamo se da bi Pantić već za gostovanje u Senti mogao da bude spreman" kazao je Belić.

Belić je uveren da Čukarički kada je kompletan sigurno medju tri najbolje ekipe u Srbiji.

U narednom kolu Čukarički će u Senti gostovati TSC-u.

"TSC nam je dužnik od prošle sezone. Zbog prekid prvenstva zbog pandemije korona virusa nismo mogli da se borimo do kraja i nismo izborili ponovni plasman u Evropu, ali smo isto tako svim srcem bili uz klub iz Bačke Topole. Odigrali su meč protiv Steaue koji je ušao u anale svetskog fudbala, svaka im čast na borbi. Sa jedne strane mi je bilo krivo što mi nismo na terenu, sa druge, zaista sam ih bodrio. Kad kažem da su nam dužnik, to gledam samo sa sportske strane. Portudićemo se da im se revanširamo i da ne ponovimo greške iz prošle sezone. Ne mogu da kažem da smo bolji od njih, ali ni da su oni bolji od nas. Nijanse će odlučivati u derbiju kola u ponedeljak", izjavio je Belić.

Belić je posle dužeg vremena odigrao zvanični meč za Čukarički, prvi ove sezone. Ipak, nije mu to smetalo da bude na očekivanom nivou.

"Poslednji put sam branio protiv Mačve, na kraju prethodne sezone. Pre toga, između stativa sam bio protiv Radnika u Surdulici, krajem prošle godine. Eto, skoro godinu dana nisam igrao meč koji je imao neku sportsku tenziju", rekao je on.

Na golu Čukaričkog, još od prošle sezone, prednost je dobio Đorđe Petrović, koji je još uvek "bonus" igrač. Sve to vreme Belić je vredno trenirao, bodrio mlađeg kolegu Petrovića i čekao svoju šansu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: