"U položaju smo 'underdoga' – probaćemo da 'skinemo' CSKA"

Košarkaši Crvene zvezde, nakon neplanirane pauze zbog odlaganja utakmice u Lionu, mečom protiv CSKA u Beogradu nastavljaju takmičenje u Evroligi.

Izvor: MS

Sreda, 21.10.2020.

12:29

Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Zvezda je u četvrtak domaćin u hali "Aleksandar Nikolić" jednom od glavnih pretendenata za titulu prvaka Evrope.

Dobra podloga za meč sa ruskim velikanom napravljen je zbog ubedljive pobede nad Mornarom u ABA ligi, kao i dolaskom velikog pojačanja Džonija O'Brajanta, bivšeg krilnog centra Lokomotive Kubanj i Makabija iz Tel Aviva.

"Sigurno da će imati odgovor na tu utakmicu. S obzirom na kvalitet koji poseduju na svim pozicijama, opravdano su jedan od favorita za osvajanje Evrolige ove sezone. Glavna pretnja nam stiže u bekovima, Džejmsu i Klajburnu, dok Milutinov i Šengelija kao izuzetna pojačanja prave balans sa izuzetno snažnom unutrašnjom i spoljnom linijom", rekao je trener Zvezde Saša Obradović.
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images
Za pomenutu "četvorku" rekao je da je najvažnija karika u CSKA, ali opasnost ne preti samo od nje.

"Ni druge igrače ni slučajno ne treba potceniti. Odigrali smo solidnu utakmicu protiv Mornara, igramo sada ipak drugačiju Evroligašku utakmicu, 40 minuta fokusa nam je potrebno za iznenađenje".

Obradović priznaje da žali što publika ne može da bude "vetar u leđa" ekipi na domaćem terenu, što je velika prednost.

"Da su protiv Žalgirisa bili navijači u hali, verovatno bismo dobili utakmicu, energetski i na bilo koji način donose mnogo, iako nekada mogu da budu i 'pretnja' da se ne sagori na terenu. Ovde se prelepe atmosfere prave i svakodnevnica su. Utakmica sa CSKA u nekoj situaciji sa navijačima bi možda išla drugačijim tokom, ali ovako mi imamo položaj neke 'underdog' ekipe koja vreba da skine favorita – i što da ne, ako nam se ukaže šansa treba je iskoristiti", dodao je Obradović.

I košarkaš Dejan Davidovac, koji je bio jedan od najboljih na parketu protiv Mornara, očekuje težak meč sa moskovskim "armejcima".

"Svi znamo o kakvoj se ekipi radi, jednom od najkvalitenijih timova u Evropi. Dolaze nam posle poraza od Albe i verujem da će biti dodatno motivisani da ne dozvole da upišu dva poraza zaredom. Zbog toga očekuje dsa energetski budu na još višem nivou nego u nekim normalnim okolnostima. Na svakoj poziciji su izuzetno jaki, Milutinov se vratio nakon korone i to će uz sve igrače koje znamo, biti još mnogo jača ekipa. Moramo da se okrenemo nama, da se koncentrišemo na našu igru. Protiv ovakvih protivnika moramo zaista da budemo u fokusu svih 40 minuta ako želimo da pobedimo", zaključio je.

Utakmica 5. kola Evrolige Crvena zvezda – CSKA na programu je u četvrtak od 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: