Zvezda analizirala derbi: Velika dominacija VIDEO

Crvena zvezda objavila je na zvaničnom sajtu analizu 163. "večitog" derbija.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Ponedeljak, 19.10.2020.

15:00

Zvezda analizirala derbi: Velika dominacija VIDEO
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Partizan i Zvezda su remizirali 1:1 (1:0) u meču 11. kola Superlige Srbije na meču odigranom u Humskoj 1.

Crno-beli su poveli već u petom minutu golom Filipa Stevanovića, dok su crveno-beli poraz izbegli golom Aleksandra Kataija iz penala u 75. minutu.

Rezultat nije obradovao nijedan tim, ali u Zvezdi svakako imaju više razloga za zadovoljstvo jer su nadoknadili zaostatak i zadržali osam bodova prednosti na tabeli.

"Poznato je da večiti derbi sa sobom nosi dodatni pritisak. Upravo zbog te okolnosti naš stručni štab može da raduje činjenica da su crveno-beli momci tokom čitavog duela imali posed lopte 69 odsto dok je večiti rival ostao na 31%. Taj podatak dovoljno govori o odnosu snaga na terenu i dominaciji koju je Crvena zvezda prikazala na sinoćnoj utakmici"
, piše u analizi crveno-belih.
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
"Konstantna igra našeg tima i lopta u nogama koju su izabranici Dejana Stankovića imali u znatno većem delu duela, jasan je pokazatelj snage našeg tima. U prilog tome govori i činjenica da su odličan procenat u posedu lopte imali kako u prvom poluvremenu, tako i drugom delu igre. Naši momci su za jedan procenat bili uspešniji u prvih 45 minuta u odnosu čitav duel, tačnije imali posed lopte u prvom poluvremenu koji je iznosio je 70% naspram rivalovih 30%.

Dominacija naših prvotimaca nastavljena je i u drugom delu igre kada su crveno-beli bili samo za jedan procenat manje uspešni u odnosu na prvo poluvreme i imali posed lopte 69%. Procenti iz oba dela igre najbolje govore o konstantnom i dominantnom izdanju našeg tima, kojem je nedostajalo malo sreće u završnici kako bi rezultat na semaforu bio realan".
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
"Najveći posed na sinoćnoj utakmici naši igrači imali su od 45. do 60. minuta duela i to 77%, što jasno pokazuje da je četa Dejana Stankovića u drugo poluvreme ušla sa jasnim ciljem i željom da u što kraćem vremenskom periodu dođe do izjednačenja.

Kako bi celokupna slika igre fudbalera našeg tima bila još jasnija treba napomenuti i dodavanja. Crveno-beli su bili neuporedivo bolji i na tom polju od večitog rivala. Puleni Dejana Stankovića upisali su 584 dodavanja od toga 507 preciznih, tačnije imali su 87% uspešnih dodavanja u odnosu na 71% večitog rivala. Međutim kada se uzme u obzir činjenica da je naš protivnik imao više od duplo manje dodavanja – ukupno 283, a od toga 202 uspešna, ovaj podatak još više dobija na značaju",
navodi se u analizi na zvaničnom sajtu FK Crvena zvezda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: