Zvezda na skeneru B92.net: Stanković rizikovao novi pad – Sanogo ga "isčupao"

Fudbaleri Crvene zvezde ni u petom meču u nizu nisu uspeli da pobede Partizan.

Izvor: MS

Nedelja, 18.10.2020.

19:25

Zvezda na skeneru B92.net: Stanković rizikovao novi pad – Sanogo ga
Starsport/Pedja Milosavljevic

Remijem 1:1 sigurno nijedan tim ne može da bude zadovoljan, čak ni Zvezda koja je silno htela pobedu i prekid niza, iako je ostala na osam bodova prednosti.

Jesu crveno-beli izvukli nerešeno ako se gleda da je iz penala izjednačila 15 minuta pre kraja, ali se čini da je to najrealniji rezultat.

Može da se priča i o tome da su imali inicijativu tokom većeg dela meča, često jalovu, ali na kraju kada se sve sabere zaslužili su taj jedan gol.

Trener Dejan Stanković "igrao" je na ivici ambisa, pre svega što je preuzeo rizik sa Strahinjom Erakovićem i umalo mu se to obilo o glavu.

Na pobedu kao trener u derbiju moraće da sačeka i četvrtu priliku, a Sekuu Sanogu da zahvali što nije drugi put iz tri susreta pao na ispitu...

Redakcija B92.net analizirala je učinak svakog Zvezdinog pojedinca.

Odbrana

Starsport/Pedja Milosavljevic
Milan Borjan – Kod gola je praktično ostavljen na cedilu. Možda je previše istrčao pred Stevanovića, ali sigurno zbog toga ne može da mu se stavlja na dušu. Bez previše posla.

Marko Gobeljić – Uglavnom je izlazio na kraj sa hitrim Asanom. Kod gola Partizana je bio previše daleko, što je i normalno u organizaciji napada... Pogodio stativu na startu drugog dela, ali to je bilo sve od njega na drugoj polovini. Prosečna partija.

Strahinja Eraković – Prerano gurnut u "vatru". Velikim kiksom na najgori način otvorio debi u derbiju. Vidi se da je igrač sa dobrim osećajem za igru, ali upravo mu se iz toga desila greške. Predao je loptu Sumi, a onda je to Stevanović kaznio.

Miloš Degenek – "Nabrijan" je bio australijski reprezentativac, možda i zbog onog "loma" u prethodnom meču sa Partizanom. Imao je nekoliko oštrih startova. Solidno je odradio defanzivne zadatke.

Milan Rodić – Trudio se da drži Stevanovića što dalje od Borjana, ali je činjenica je da je njegov direktni čuvar dao gol u situaciji kada je morao "uže" da stoji u odbrani. To mora da mu se stavi na teret. U napadu beskoristan.

Vezni red i napad

Starsport/Pedja Milosavljevic
Seku Sanogo – Najbolji pojedinac u dresu Zvezde, bez obzira na to što je isključen. Dobio je svaki duel na sredini i to kao usamljen u defanzivnim zadacima u svojoj ekipi, zbog čega je na kraju platio ceh u samom finišu. Uspeo je čak i da iznudi penal posle povlačenja Jojića.

Veljko Nikolić – Očekivalo se da će više da povuče u odsustvu Kange i Ivanića, ali ništa od toga.

Željko Gavrić (do 45. minuta) – Ušao je "rovit" u derbi zbog povrede. Iako se u početku videlo da ima veliku želju da zaigra, praktično je bio neprimetan. Bez prodora po desnoj strani – potpuno izgubio bitku sa Slobodanom Uroševićem.

Aleksandar Katai (do 90. minuta) – Imao je nekoliko dobrih prodora, udvajali su ga, čak i trojica čuvala... Preuzeo je odgovornost kod penala i pogodio. Nije bio na svom najvišem nivou, ali je tehničkim veštinama odskakao od ostalih na terenu.

El Fardu Ben (do 69. minuta) – Nova bleda partija Bena u derbiju. Skoro da ništa nije uradio, niti iskreirao... Opet ga je Saša Zdjelar "spakovao".

Dijego Falčineli (do 84. minuta) – Promašio sjajnu priliku u prvom poluvremenu kada se "iskrao" odbrani crno-belih. Radio za ekipu, dobro se kretao i primio na sebe mnogo "batina". Vidi se da je Zvezda pogodila s njim što se tiče pojačanja.

Izmene i trener

Starsport/Pedja Milosavljevic
Srđan Spiridonović (od 45. minuta) – Namestio Gobeljiću šansu kada je desni bek crveno-belih pogodio stativu. Nije imao prostor da pokaže brzinske sposobnosti, iako je bio svežiji u drugom poluvremenu.

Milan Gajić (od 69. minuta) – Za više od 20 minuta ništa specijalno nije uradio.

Milan Pavkov (od 69. minuta) – Isto kao Gajić.

Aleksa Vukanović (od 84. minuta) – Premalo na terenu.

Njegoš Petrović (od 90. minuta) – Premalo na terenu.

Trener Dejan Stanković – Dobrano rizikovao sa trojicom "bonusa", iako nije morao. Odlučio se za Erakovića ispred znatno iskusnijih Milunovića i Pankova i pogrešio. Samo da nije "spalio" mladog defanzivca, kod kog se videlo odsustvo iskustva u ovako velikim utakmicama. Krenuo ofanzivno sa samo jednim vezistom defanzivnih karakteristika i na tome može da mu se oda priznanje zbog hrabrosti. Imala je Zvezda nešto više od igre, ali ni iz trećeg pokušaja nije ostvario pobedu. Sanogo i Katai su sprečili da padne na ispitu, pre svega iz rubrike "defanziva".

Priredio: Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: