Novi Šumaher u bolidu Formule 1 VIDEO

Za deset dana ćemo tokom vikenda Formule 1 opet videti prezime Šumaher.

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2020.

12:20

Novi Šumaher u bolidu Formule 1 VIDEO
Photo by Bryn Lennon/Getty Images

Osam godina nakon što se njegov otac Mihael trkao na Velikoj nagradi Brazila, Mik Šumaher će voziti Alfa Romeo na Nirburgringu.

Mladi Šumaher, treći iz ove porodice (stric Ralf vozio 1997-2007), voziće na prvom treningu za Veliku nagradu Ajfela.

Njemu će se na Nirburgringu pridružiti kolega iz Ferarijeve vozačke akademije (FDA) i Formule 2 Kalum Ilot koji će sesti u bolid Hasa.

Šumaher je već vozio bolide F1, prošle godine u Bahreinu je testirao Ferari SF90, a potom je u Muđelu početkom septembra seo u Ferari F2004, bivši bolid svog oca.

Ipak, ovo će mu biti prvi nastup na zvaničnom trkačkom vikendu F1 u aktuelnom bolidu. On će voziti bolid Antonija Đovinacija na prvom zvaničnom treningu na Nirburgringu u petak 9. oktobra.

"Presrećan sam što sam dobio šansu da vozim na treningu. Činjenica da ću prvi nastup na F1 vikendu imati pred domaćom publokom na Nirburgringu ovo čini još posebnijim. Narednih deset dana ću da se dobro spremim, kako bih odradio najbolji mogući posao za ekipu i skupim važne podatke za trku",
rekao je Šumaher.

Šumaher je lider šampionata F2 sa 191 bodom iz deset trka. Ima 22 boda više upravo od Ilota, pred poslednje dve trke u Bahreinu 28/29. novembra i 5/6. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: