Liverpul posle preokreta savladao Arsenal

Fudbaleri Liverpula su rezultatom 3:1 savladali Arsenal u 3. kolu engleske Premijer lige.

Izvor: SN

Ponedeljak, 28.09.2020.

20:45

Liverpul posle preokreta savladao Arsenal
Photo by Jason Cairnduff - Pool/Getty Images

Utakmica je uglavnom bila mirna, a u prva tri minuta je najzanimljiviji potez bio žuti karton Sadio Manea, kada je udario Tirnija laktom u glavu.

Liverpul odlično držao loptu pomoću kratkih dodavanja. Strpljenje je bio ključ, moraju čekati da se otvori rupa u protivničkoj obrani, ali Arsenal nije nigde žurio, vrebao je grešku, ali je Liverpul preko Salaha prvi ozbiljnije zapretio, a onda i preko Keite u 16. Minutu.

Kako to obično biva, ako vi ne iskoristite šanse, iskoristiće ih vaš protivnik. Liverpul je bio nonšalantan, pa je usledila kontra Arsenala iz koje je Aleksandar Lakazet pogodio gol i topdžijama doneo vođstvo od 1:0 u 25. Minutu susreta.

Samo tri minuta kasnije usledio je odgovor Liverpula. Salah je želeo silno da postigne gol, ušao je u kazneni proctor Arsenala i šutirao, ali je Leno odbranio i tada natrčava Mane i lagano šalje loptu u mrežu za 1:1.

Već u 35.minutu utakmice videli smo potpuni preokret Liverpula. Endru Robertson je centaršut dočekao u kaznenom prostoru i samo prebacio Lena za vođstvo Liverpula od 2:1.

Drugo poluvreme je počelo kao i prvo – žutim kartonom za fudbalera Liverpula, samo je to sada bio Trent Aleksander Arnold, zbog neopreznog starta đonom. Liverpul je nastavio sa igrom iz prvog dela, dominirali su, pleli mrežu, ali gola nije bilo.

Za poslednju trećinu utakmice, Klop je uveo Dioga Žotu i isprva nije delovalo kao dobar potez jer je Žota imao veliki promašaj, ali se u 87. minutu iskupio pogotkom. Aktuelni šampion Engleske je na sjajan način počeo sezonu – tri uzastopne pobede.

Utakmicu možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: