Het-trik Vardija, Lester "razbio" Siti

Fudbaleri Lestera su sa 5:2 pobedili Mančester Siti u utakmici trećeg kola engleske Premijer lige.

Izvor: SN

Nedelja, 27.09.2020.

19:15

Het-trik Vardija, Lester
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Lester Siti je trenutno prvoplasirani tim Premijer lige, pošto imaju maksimalni učinak nakon tri odigrane utakmice.

Sada su uspeli da pobede Mančester Siti kao gosti rezultatom 5:2 i to zahvaljujući sjajnom Džejmiju Vardiju i postao najstariji strelac het-trika posle Tedija Šeringema 2003. godine.

Siti je mnogo bolje otvorio ovu utakmicu i preko Rijada Mareza došao do vođstva već u četvrtom minutu utakmice. Marez je loptu dočekao na odbitak posle kornera i snažno je poslao u gornji levi ugao, gde golman Lestera ništa nije mogao da učini.
Lester je u 26. minutu mogao da dođe do izjednačenja, ali su propustili veliku priliku, kada su se prekombinovali u jednoj kontri. Evo kako je to sve izgledalo. Izjednačenje je stiglo nekih 10 minuta nakon promašene šanse, a zasluge idu Džejmiju Vardiju. On je prvo iznudio jedanaesterac, kada ga je Voker faulirao, pa je preuzeo odgovornost i penal pretvorio u gol.
Tim rezultatom se prvo poluvreme i završilo, a onda u drugom ponovo gledamo sjajnog Vardija. Prvo je u 53. minutu utakmice ispratio Kastanja, a njegov centaršut po zemlji petom poslao u gol za veliki preokret i vođstvo Lestera od 2:1.
Samo pet minuta posle preokreta Lestera, usledio je novi šok i hladan tuš za fudbalere Mančester Sitija. Vardi je ponovo srušen u kaznenom prostoru, ponovo je ispravno dosuđen jedanaesterac i Lester ima šansu da napravi veliku prednost.

Vardi je koristi, postiže gol s penala i postaje najstariji igrač sa het-trikom još od 2003. godine.
Ovo nije bilo sve što je Lester imao da nam prikaže na gostovanju u Mančesteru. Praet je u 69. minutu izašao iz igre zbog povrede, a zamenio ga je Medison, koji je samo osam minuta kasnije zadivio sve navijače Lestera.

Medison je postigao pravu "golčinu" sa nekih dvadesetak metara udaljenosti i postavio visokih 4:1.
Siti je uspeo da postigne još jedan gol, i to u 84. minutu utakmice kada je Nejtan Ejk iskoristio asistenciju Rijada Mareza i posle kornera glavom poslao pravo u mrežu kako bi ublažio poraz Građana.
Za konačnih 5:2, pobrinuo se belgijski vezni fudbaler Juri Tilemans, koji je izveo i treći jedanaesterac za Lester u 88. minutu utakmice. Faul je napravljen nad Medisonom, a Tilemans je penal pretvorio u gol.

Lester siti je postao prvi tim u istoriji Premijer lige koji je na jednom meču postigao tri gola iz penala.
Premijer liga, 3. kolo:

Šefild junajted – Lids 0:1 (0:0)
Bamford 88
Totenhem – Njukasl 1:1 (1:0)

Lukas Mura 25 – Vilson 95 (p)
Mančester siti – Lester 2:5 (1:1)
Marez 4, Ejk 84 – Vardi 37p, 54, 58p, Medison 77, Tilemans 88p
20:00 Vest Hem – Vulverhempton

Ponedeljak:
18.45 Fulam – Aston Vila
21.00 Liverpul – Arsenal

Subota:
Brajton – Mančester junajted 2:3 (1:1)

Mupaj 40p, Marč 90+5 – Dank 43, Rašford 55, Fernandeš 100p
Kristal Palas – Everton 1:2 (1:2)
Kujate 26 – Kalvert-Luin 10, Rišarlison 40
VBA – Čelsi 3:3 (3:0)

Robinson 4, 25, Bartli 27 – Maunt 55, Hadson-Odoi 70, Abraham 90+3
Barnli – Sautempton
0:1 (0:1)
Ings 5
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: