Treća pobeda Fabija Kvartarara

MotoGP trka za Veliku nagradu Katalonije pripala je francuskom vozaču Fabiju Kvartararu.

Izvor: SN

Nedelja, 27.09.2020.

16:30

Treća pobeda Fabija Kvartarara
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Fabio Kvartararo vozi svoju poslednju sezonu na Petronas Jamahi i ostvario je treću pobedu u sezoni, a četvrtu ukupno u karijeri na današnjoj trci u Barseloni.

Interesantno je da je Kvartararo upravo na stazi "Katalunja" ostvario svoju prvu pobedu, a da je sva četiri puta trijumfovao na tlu Španije.

Kvartararo je rano stekao prednost i bio prvoplasiran, dok je iza sebe ostavio timskog kolegu Franka Morbidelija i Valentina Rosija koji vozi poslednju sezonu na fabričkoj Jamahi.

Delovalo je kao da će Jamaha imati pobedničko postolje za sebe, ali je prvo pogrešio Valentino Rosi i izleteo sa staze, a potom i Franko Morbideli dozvoljaval Rinsu i Miru da ga obiđu na Suzukiju.

Upravo je pomenuti Suzukijev dvojac bio na pozicijama dva i tri na pobedničkom postolju, a Kvartararo je toliko istrošio pneumatike da je trku završio gledajući iza sebe i proveravajući nivo opasnosti od dva Suzukija.

Morbideli je na kraju završio kao četvrti, ispred dva Pramak Dukatija Džeka Milera i Frančeska Banjaje i Takakija Nakagamija na LCR Hondi, osmi je bio Danilo Petruči, a top 10 kompletirali su Maverik Vinjales i Kal Kračlou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: