Bura zbog isključenja Bilića – bivše zvezde ga brane, novinar na strani sudije

Pored Gabrijela Agbonlaora, u odbranu Slavena BIlića zbog isključenja u drugom kolu Premijer lige stali su još Džo Kol i Oven Hargrivs.

Izvor: AK

Utorak, 22.09.2020.

11:15

Bura zbog isključenja Bilića – bivše zvezde ga brane, novinar na strani sudije
Photo by Nick Potts - Pool/Getty Images

Hrvatski stručnjak se sukobio sa sudijom Majkom Dinom nakon što je ovaj isključio Kirana Gibsa zbog faula nad Hamesom Rodrigesom, u porazu njegovog Vest Bromviča od Evertona 5:2 (2:1).

Din je pokazao crveni karton Gibsu u nadoknadi prvog poluvremena pri vođstvu "karamela" 2:1, a potom i Biliću prilikom izlaska sa terena.

"Proveri prekršaj, proveri prekršaj i crveni karton", rekao je Bilić Dinu.

"Odlazi, odlazi", vikao je Din Biliću i još jednom iznerviranom članu njegovog stručnog štaba.

"Znači ne smem da razgovaram s tobom? Pa pogledaj prekršaj, jer će nas sledeći put ubiti", dodao je Bilić.

"To nije psovka, već moje mišljenje o kvalitetu njegovog suđenja. Mislim da kao menadžer imam pravo da se žalim. Nije bilo tokom utakmice, bilo je poluvreme. Prišao sam mu, on je počeo da mi maše da odem. Mislim da kao menadžer imam pravo da pričam ako sam pristojan. Nisam psovao, samo sam mu tražio objašnjenje. Trebalo bi da imam bar priliku da pričam s njim, ali on mi je nije dao", istakao je Hrvat posle utakmice.

"Bio je crveni karton, ali je reagovao na nešto što mu je Hames uradio. Kiran nije smeo to da uradi, to sam mu i rekao, ali da je počeo da se kotrlja kad ga je sapleo, kao što to većina igrača radi, možda bi bilo suprotno, možda bi Hames dobio crveni ili žuti", dodao je Bilić.
Photo by Alex Livesey/Getty Images
Bivši napadač Aston Vile Agbonlaor smatra da je Bilić nezasluženo isključen.

"Majk Din je najarogantnija budala koji ćete ikad videti. Ne samo u suđenju, već i u životu uopšte"
, rekao je Agbonlaor.

Da je Bilićevo isključenje preterano smatra i stručni sukomentator BT Sporta Džo Kol.

"Kao sudija ponekad bi trebalo da razumete ljude. Trebalo je da kaže: 'Slavene, žao mi je, ali sada ne mogu s tobom da pričam, moraš da odeš. Umesto toga ga je grubo oterao. Lično krivim Majka Dina za celu situaciju"
, rekao je Kol.

S tim se složio i Hargrives, bivši igrač Mančester junajteda, Mančester sitija i Bajerna iz Minhena.

"Mislim da je Slaven bio u pravu kada je tražio proveru crvenog kartona. Nije psovao niti bio nepristojan, samo je želeo da zna. Nisam siguran zašto je zapravo isključen", rekao je Hargrivs.
Photo by Alex Livesey/Getty Images
Ipak, ne misle svi da je Din preterao. Komentator "Dejli mejla" Martin Samjuel smatra da je Din napravio uslugu fudbalu.

"Mnogo je lakše voleti Slavena Bilića nego Majka Dina i to je razlog što svi greše nakon subotnje utakmice. Bilić je dobar lik, strastven i harizmatičan, a Din je tvrdi poštovalac pravila koji ima nešto protiv tvoga kluba o kojem god klubu bila reč. Ali, Din je bio u pravu, a Bilić greši i morao je biti isključen", piše Samjuel, "Da nije bilo kamera, Din je možda mogao smiriti tenzije i razgovorom rešiti situaciju. Ali, kamere su snimale čitav incident i Din je morao da reaguje onako kako je reagovao. Da nije isključio Bilića, ova sezona bi za njega i sve sudije bila pakao jer bi im se treneri mogli unositi u lice i gnjaviti. Din je svojim potezom napravio veliku uslugu fudbalu i postavio je standard koji druge sudije moraju da slede. Din nije pokušao da pobedi na takmičenju u simpatičnosti, nego je radio svoj posao i držao se pravila".

Sudijski ekspert Piter Vilson kaže da je ispravno potupio prema pravilima, jer je trenerima zabranjeno da prilaze sudiji na terenu, što Smajuel koristi da "odgovori" bivšim fudbalerima, iako se incident dogodio na poluvremenu, a Bilić ne može da priđe sudiji kod svlačionice jer je Vest Bromova na drugom delu stadiona zbog koronavirusa.

"Pravila ne mogu biti jasnija. Vest Bromova svlačionica je na parkiralištu zbog covid-19 protokola? Da, ali Bilić ne sme da priča sa sudijom na terenu. Bilić je emotivan, Džo? Da, ali Bilić ne sme da priča sa sudijom na terenu. I ne, Ovene, zaista nije bitno što ti misliš da je Bilić ima pravo postaviti pitanje. Jer, BILIĆ NE SME DA PRIČA SA SUDIJOM NA TERENU. Ali, uprkos tome, celog vikenda je nastavljeno ignoriranje jasnih pravila. To je kulminiralo izjavom Agbonlaora koji je Dina nazvao arogantnom budalom"
, piše Samjuel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: