Oglasio se jedan od najvećih prevaranata u istoriji sporta: Neverovatni Tadej

Lens Armstrong, nekadašnji američki biciklista, čestitao je slovenačkom biciklisti Tadeju Pogačaru na pobedi na Tur d'Fransu.

Izvor: PT

Subota, 19.09.2020.

20:45

Oglasio se jedan od najvećih prevaranata u istoriji sporta: Neverovatni Tadej
Photo by Rebecca Sapp/Getty Images for BABES FOR BOOBS

Armstrong, kojem su oduzete sve pobede (7) sa Trke kroz Francusku zbog dopinga, na Tviteru je imao lepe reči za 22-godišnjeg Slovenca.

"Ovo je bio jedan od najboljih nastupa u istoriji biciklizma. Apsolutno nevererovatna pobeda Tadeja Pogačara", napisao je Lens.

Pogačar je na pretposlednjoj etapi, na kojoj je vožen hronometar u dužini od 36,2 kilometra, uspeo da nadoknadi 57 sekundi zaostatka u odnosu na sunarodnika Primoža Rogliča.

I, ne samo to. Mladi Slovenac imao je skoro dva minuta bolje vreme od iskusnijeg kolege i na kraju, u generalnom plasmanu, ima 59 sekundi prednosti u odnosu na biciklistu Jumbo-Visme.

Pogačaru je ostalo još samo da popije šampanjac na poslednjoj etapi, donese žutu majicu do Jelisejskih polja i zvanično bude šampion 107. izdanja Tur d'Fransa.

Pročitajte još:

* Vunderkind iz Slovenije osvojio Tur d'Frans!

* "Čudo, senzacija, šok, kolaps" – Slovenci na naslovnim stranama svetskih medija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: