Zvezda na skeneru: Nespremni i neprecizni – Stanković pao na najtežem ispitu

Crvena zvezda ispala je posle 14 uzastopnih prolaza u kvalifikacijama.

Izvor:

Sreda, 16.09.2020.

20:00

Zvezda na skeneru: Nespremni i neprecizni – Stanković pao na najtežem ispitu
EPA-EFE/SAVVIDES PRESS

Posle dve uzastopne sezone u Ligi šampiona, crveno-beli neće igrati u najelitnijem takmičenju, a u plej-ofu će tražiti svoje mesto u grupnoj fazi Lige Evrope.

Omonija je bila bolja posle penala (4:2), a u regularnom toku bilo je 1:1, dok u produžecima nije bilo golova.

Da li je neko zadovoljio partijom u Nikoziji?

Milan Borjan – Kapiten Crvene zvezde je „nezagrejan“ dočekao korner u 30. minutu i nije dobro reagovao, pošto mu je lopta skliznula iz ruke na stativu, pa na glavu Luftnera i Zvezda je primila gol. Ali kasnije se Borjan iskupio neverovatnom odbranom, kada je Buteak gađao iz volej udarca. U produžetku je imao jedno pravovremeno izletanje i „čišćenje“, pa se može reći da je imao još jedno dobro evropsko izdanje. Kod penala je tri puta promašio stranu, dok četvrti put se nije ni bacio.

Milan Rodić – U prvom poluvremenu imao je nekoliko pokušaja centaršuteva i svi su bili neprecizni. Korektan u odbrani, a u napadu je mnogo bolje odigrao u drugom delu igre, kada se odlično ubacivao i namestio nekoliko dobrih prilika, posebno dve za Bena. Kondicija i fizička spremnost bili su mu problem na evropskim utakmicama, a sada je držao isti ritam 105 minuta, ali nije mogao da izdrži i drugi produžetak, pa je ušao Gajić.

Marko Gobeljić – Radio je svoj posao u odbrani, dok ga u napadu nije toliko bilo. U prvom poluvremenu je imao nekoliko izleta u napad i dva loša centaršuta, dok u drugom nijednom nije imao priliku da nešto uradi po desnoj strani, s obzirom da je Zvezda konstantno napadala po levom boku. Nije se dobro postavio na prvoj stativi kod situacije u kojoj je Zvezda primila gol i on snosi odgovornost za primljen pogodak.

Nemanja Milunović – Poseban utisak ostavio je između 30. i 45. minuta, kada je Zvezda bila u zaostatku, pošto je iznosio loptu na protivničku polovinu, što često ne radi. U skoku dobar, na zemlji korektan, ali i dalje ostaje problem što svaki put ispucava loptu napred kada se izvrši i blagi pritisak na njega.

Miloš Degenek – Reprezentativac Australije odigrao je meč po svojim standardima. Bez grešaka, brzo se rešavao lopte, bez panike... Kako je i navikao navijače Crvene zvezde. Ali, onaj penal je nerazumljiv. Šta je hteo i šta je zamislio Degenek, nikom nije jasno.
EPA-EFE/SAVVIDES PRESS
Seku Sanogo – Rano je zaradio žuti karton, već u 15. minutu, a kasnije imao i dva faula koja su mogla da ga pošalju u svlačionicu. Dobar u prvom poluvremenu, dok je u drugom nestao. Bio je suzdržan zbog žutog kartona i nije mogao da bude agresivan. Nije komplikovao sa loptom, dodavao prvom do sebe.

Gejlor Kanga – Nejasno je zašto je konstantno šutirao sa distance i to sa preko 25 metara. Imao je jedan opasan udarac u prvom poluvremenu, koji je otišao pored desne stative, dok su ostali bili lak plen za golmana Omonije. Više se očekuje od njega i ovo je partija ispod njegovog nivoa.

Mirko Ivanić – Nije toliko učestvovao u kreiranju napada, s obzirom da je lopta najviše bila u posedu Kange i Kataija. Dobar meč je odigrao Ivanić, sjajno se ubacio u peterac u 45. minutu, ispratio centaršut Bena i glavom smestio loptu u mrežu. Igra sa više samopouzdanja nego ranije i to treba da raduje crveno-bele.
EPA-EFE/SAVVIDES PRESS
El Fardu Ben – Imao je dve kolosalne šanse. Prvi put je na povratnu loptu Rodića gađao preko gola, a onda sa penala pogodio jednog fudbalera Omonije, iako je imao otvorenu poziciju za šut. Pokušao još nekoliko puta, ali nije mogao da pogodi okvir gola. Upisao je asistenciju perfektnim centaršutem, učestvovao je u kreiranju akcija i bio jedan od najboljih igrača na terenu.

Aleksandar Katai – Malo slabiji meč Kataija, koji je dosta aktivniji bio u prvom poluvremenu. U nastavku kao da nije imao snage, pa je zamenjen u produžetku. Falila je nega njegova „magična“ asistencija , očekivalo se da on bude taj koji će rešiti meč, ali je to u Nikoziji izostalo. Mogao je da bude junak da je ona „žabica“ iz slobodnog udarca ušla, ali je Brazilac među stativama Omonije to pročitao.

Aleksa Vukanović – Dobio je priliku da zaigra od starta u vrhu napada Crvene zvezde, ali ništa nije uradio što se od napadača očekuje. Bez šuta ka golu, bez nekog ubacivanja gde bi mogao da očekuje loptu od kreativaca... Iznudio faul na 25 metara od gola, kada je Katai pokušao. Zamenjen pred kraj regularnog dela.

Izmene i trener

Dušan Jovančić – Ušao je da ojača defanzivni deo sredine terena i to je uradio. Nije se dobro sporazumevao sa isturenijim igračima i nije bio siguran na lopti.

Dijego Falčineli – Ušao je svež i očekivalo se da napravi razliku, ali osim jedne situacije gde je pokušao šut iz driblinga, ništa nije uradio. Promašio penal, bolje da nije ni ulazio.

Željko Gavrić – Imao je dobru priliku u 112. minutu, kada je posle „biciklice“ izbacio svog čuvara, gađao sa ivice šesnaesterca i pogodio prečku. Osim toga, nije ni imao vremena u produžetku da „bljesne“.

Milan Gajić – Ušao da zameni Rodića i za 15 minuta odradio posao.

Trener Dejan Stanković – Loša odluka da Vukanović počne u napadu. Najavljivao je da će El Fardu Ben igrati "devetku", ali je ipak zaigrao Vukanović, koji je bio jedan od najlošijih na terenu. Ostavio je Veljka Nikolića na klupi da bi povukao Kangu pored Sanoga, Gavrić je takođe ostao na klupi, koji je za 15ak minuta pokazao dosta... Loše napravljene izmene. Nije uspeo da ponovi uspeh Vladana Milojevića i Zvezdu sada čeka plej-of za Ligu Evrope. Moraće mnogo bolje crveno-beli nego u Nikoziji kako bi se domogli grupne faze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: