Lopesu etapa, Roglič uvećao prednost u odnosu na Pogačara

Migel Anhel Lopes, biciklista Astane, pobednik je 17. etape Tur d'Fransa vožene od Grenobla do Meribela u dužini od 170 kilometara.

Izvor: PT

Sreda, 16.09.2020.

17:50

Lopesu etapa, Roglič uvećao prednost u odnosu na Pogačara
EPA-EFE/Christophe Petit-Tesson / Pool

Kolumbijski biciklista bio je najjači na dugačkom usponu, te je slavio sa 15 sekundi prednosti u odnosu na provoplasiranog u generalnom plasmanu Primoža Rogliča.

Lopes je uspeo da smanji zaostatak u generalnom plasmanu i sada je na +1:26 od Slovenca, međutim ono što je najvažnije za Roglu je to da je uvećao prednost u odnosu na sunarodnika Pogačara.

Mladi Tadej imao je 30 sekundi lošije vreme od pobednika, odnosno 15 od bicikliste Jumbo Visme. U generalnom plasmanu Pogačara sada zaostaje skoro minut (+0:57).

Riči Port napredovao je u ukupnom poretku i sada je četvrti sa nešto više od tri minuta zaostatka za Rogličem, dok je Rigo Uran pao za tri mesta.

Iako je Lopes slavio, Roglič je napravio još jedan korak ka osvajanju Tur d'Fransa.

Naredna, 18. etapa, vozi se od Burž en Bresa do Šampanjola u dužini od 166 kilometara.

Etapa:

Foto: SS/ProCyclingStats

Generalni plasman:

Foto: SS/ProCyclingStats

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: