Bivši kapiten Rusije pretukao sudiju – terete ga za pokušaj ubistva VIDEO

Rusko tužilaštvo tražiće da se bivši fudbaler Roman Širokov tereti za pokušaj ubistva nakon brutalnog napada na sudiju.

Izvor: B92

Sreda, 16.09.2020.

12:45

Default images

Nekadašnji igrač CSKA, Rubina, Zenita, Krasnodara i Spartaka je na prijateljskoj utakmici nasrnuo na sudiju Nikitu Dančenkova jer nije svirao penal.

Nakon što mu je Dančenkov pokazao crveni karton, Širokov ga je bukvalno nokautirao, a onda nastavio da šutira u glavu dok je ležao na zemlji, sve dok ga nisu savladali igrači.

Sudija je zbog teških povreda (posekotine na licu, povreda oka, prelom lakta) proveo tri nedelje u bolnici.

Advokati 24-godišnjeg arbitra su prvobitno podigli optužbu za "nenamerno nanošenje štete po zdravnje" pod Članom 115 Kriminalnog zakona Ruske Federacije, koje nosi i zatvorsku kaznu.

Međutim, sada traže optužbu za pokušaj ubistva, koja logično nosi mnogo težu kaznu ukoliko sud proglasi krivim trostrukog šampiona Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: