EP za juniore: SCG šampion Evrope!

Izvor: B92

Nedelja, 24.07.2005.

22:11

Default images

Omladinska košarkaška reprezentacija SCG osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u Beogradu pobedila selekciju Turske rezultatom 78:61 (19:13, 20:12, 13:14, 26:22).

"Plavi” su tako pred prepunom dvoranom Pionir došli do prve kontinentalne titule posle sedamnaest godina.

Najefikasniji u našem timu bio je Dragan Labović sa 21 poenom i 6 skokova, a Milenko Tepić je zabeležio dabl-dabl: 15 poena i 10 skokova. U turskom timu Jagmar je postigao 16 poena, a Savaš je zabeležio poen manje.

Kao i u prethodnim mečevima naša selekcija je izvanredno startovala i došla do dvocifrene razlike već na startu druge četvrtine. Turci posle toga nisu uspevali da zaprete.

Izabranici Stevana Karadžića odigrali su meč fantastično timski, sa velikim brojem atraktivnih poteza i lepih asistencija.

Kao i u dosadašnjem toku šampionata, posebno se istakao tandem Refleksa Dragan Labović – Miloš Teodosić, a uz njih još jednom je sjajan bio kapiten tima Milenko Tepić, član Vojvodine. Ipak, čestitke za izvanredno odigran turnir i sedam vezanih pobeda zaslužuju svi članovi tima, koji su do titule stigli uprkos povredama Dragovića i Mijatovića.
Beta
Poslednjih nekoliko minuta cela hala provela je na nogama, uz ovacije šampionima Evrope.

Za najboljeg igrača šampionata izabran je reprezentativac SCG Dragan Labović.

Hala: "Pionir" Gledalaca: 6.500 Sudije: Picilkas (Grčka), Kjari (Italija), Konderan (Francuska).

SCG: Teodosić 01, Tepić 15, Paunić 13, Đurković 6, Labović 21, Mijatović, Jereminov, Zivčević 3, Štimac 2, Raduljica 2, Dragović 2, Dašić 4.

Turska: Hadžioglu, Gorluk, Oner 2, Akjol 13, Goktaš, Jagmur 16, Altintig 6, Padžun, Bajav 3, Nalga 6, Jetim, Savaš 15.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: