NFL: Petsi mogu bez Brejdija, dominacija Džeksona, Rodžersa i Vilsona

Kem Njuton, Lamar Džekson, Aron Rodžers i Rasel Vilson obeležili su prvi vikend nove NFL sezone.

Izvor: B92

Nedelja, 13.09.2020.

22:15

NFL: Petsi mogu bez Brejdija, dominacija Džeksona, Rodžersa i Vilsona
Foto: Tanjug/AP Photo/Steven Senne

Njuton je odoleo pritisku naslednika Toma Brejdija i opravdao poverenje Nju Ingland Petriotsa sa dva istrčana tačdauna u pobedi nad Majami Dolfinsima 21:11.

Prošlosezonski MVP lige Lamar Džekson nastavio je da "gazi" rivale u istom stilu i sa tri bačena tačdauna, dva za Marka Endrjuza, predvodio Baltimor Rejvense do ubedljive pobede nad Klivlend Braunsima 38:6. Džekson je imao i sjajnu podršku ruki raninbeka Džej-Keja Dobinsa koji je istrčao dva tačdauna na svom NFL debiju.

Impresivno veče imao je i veteran Aron Rodžers koji je bacio četiri tačdauna, dva za Devantea Adamsa i predvodio Grin Bej Pekerse do pobede na gostovanju kod velikog rivala Minesota Vajkingsa 43:34.

Četiri tačdauna bacio je i Rasel Vilson, dva za Krisa Karsona, za trijumf Sijetl Sihoksa na teškom gostovanju kod Atlanta Falkonsa (Met Rajan 434 jarde i 2 TD) 38:25.

Iznenađenje dana priredili su igrači Vašingtona koji su slavili u divizijskom duelu protiv Filadelfija Iglsa 27:17. Blistao je raninbek Pejton Barber sa dva istrčana TD.

Vašington je preokrenuo 0:17 sa početka druge četvrtine, a veliki preokret napravili su i Čikago Berse koji su se vratili sa 6:23 posle tri perioda i savladali Detroit Lajonse 27:23.

Osporavani QB "medveda" Mičel Trubiski je bacio tri tačdauna u poslednjoj četvrtini meča u Detroitu.

Džoš Alen je bacio dva i istrčao jedan tačdaun za pobedu Bafalo Bilsa nad Njujork Džetsima 27:17, a Džoš Džejkobs je istrčao tri TD u prvoj pobedi Rejdersa kao tima iz Las Vegasa nad Karolina Pantersima 34:30.

Gardner Minšu bacio je tri tačdauna u pobedi Džeksonvil Džeguarsa nad Indijanapolis Koltsima 27:20, na bledom debiju Filipa Riversa (2 intersepšna) za tim iz Indijane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: