B92:Aleksandar Džikić trener Atlasa

Izvor: B92

Sreda, 20.07.2005.

00:06

Default images

Dosadašnji prvi pomoćnik Duška Vujoševića u Partizanu, Aleksandar Džikić, novi je trener Atlasa, saznaje B92.

Jedan od najtalentovanijih mladih trenera u SCG, zameniće na klupi novobeogradskog kluba Luku Pavićevića koji je preuzeo Hemofarm.

Aleksandar Džikić se trenutno nalazi u SAD gde učestvuje u letnjoj ligi NBA na specijalan poziv Minesota Timbervulvsa. Kakv ugled mladi stručnjak ima i medju trenerima u NBA ligi govori i podatak da je tri godine zaredom učesnik kampova i letnjih liga i to na poziv Sijetl Supersoniksa (Dvejn Kejsi), San Antonio Sparsa (Greg Popović) i Minesota Timbervulvsa (ponovo napoziv Dvejna Kejsija, od juna prvog trenera T-vulvza).

Aleksandar Džikić je u Partizan došao 1991. godine i karijeru je počeo da gradi kao trener mlađih selekcija. Od 1994 - 1999. godine bio je prvi pomoćnik, kasnije i dve godine prvi trener Beovuka.

Od 1996 - 1999. bio je i pomoćnik u kadetskoj selekciji Jugoslavije koja je u Sloveniji osvojila 'zlato' na EP. Od 1999. godine je prvi pomoćnik u KK Partizan.

Pored Aleksandra Džikića u najužem izboru za trenera Atlasa bio je i dosadašnji pomoćnik Željka Lukajića u Hemofarmu, Zoran Sretenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: