"Ludnica" i istorija u Monci – Hamiltonova greška donela senzacionalnu pobedu Gasliju!

Vozač Alfa Taurija Pjer Gasli pobednik je trke za Veliku nagradu Italije na čuvenoj stazi Monca.

Izvor: MS

Nedelja, 06.09.2020.

14:40

Photo by Peter Fox/Getty Images

Francuz je ostvario prvi trijumf u karijeri i drugi put se popeo na podijum u neverovatnoj trci u Italiji, jednoj od najuzbudljivijih poslednjih godina.

Uz senzacionalnog Gaslija na podijum su se popeli Meklarenov Karlos Sajns, koji je takođe došao do rezultata karijere, i Lens Strol iz Rejsing Pointa.

Ko bi rekao da će njih trojica? Monca je donela neverovatan ishod.

A Luis Hamilton?

Završio je tek na sedmom mestu i to u "ludnici" na pola trke u trenutku suspenzije kada je bio na čelu. Sve je imao, ali je "uprskao" zajedno sa svojim Mercedesom jer je ušao u boks tokom "sejfti kara" i zaradio kaznu od 10 sekundi, koja ga je bacila na dno u poretku.

Ipak, uspeo je nekako da se vrati, ali nije mogao više samo dan nakon što je na istom mestu postavio rekordno vreme.

Na sve to, potpuni debakl doživeo je tandem Ferarija Sebastijan Fetel – Šarl Lekler, koji je završio trku zbog "izletanja" i pre polovine.

Četvrto mesto je zauzeo Lando Noris iz Meklarena, a odmah iza njega Valteri Botas (Mercedes), Danijel Rikardo (Red Bul), Hamilton, Esteban Okon (Reno)...

Naredna trka šampionata Formule 1 vozi se u Toskani 13. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: