"Žao mi je Divca – ali bolje da ćutim"

Kris Veber, legendarni košarkaš Sakramento Kingsa, nije želeo mnogo da komentariše situaciju u Sakramento Kingsima.

Izvor: PT

Subota, 22.08.2020.

11:00

Photo by Ezra Shaw/Getty Images)

Veber je u intervjuu za "The Athletic" rekao kako mu je žao Vlada Divca koji je posle pet godina, koliko je proveo na funkciji generalnog menadžera, napustio franšizu.

"Pred Kingsima je težak posao. Bilo je frustrirajući gledati sve ovo. Mislim da je svako dao maksimum. Srećan sam što je Džo Dumars preuzeo ulogu u upravi, on je sjajan lider i mislim da će voditi ekipu u pravom smeru", rekao je Veber i dodao:

"Znam da je Vlade da sve od sebe i krivo mi je kako se završilo".

Član one čuvene generacije "kraljeva" kaže da je bolje da zaćuti jer mu je teško da bude profesionalan kada je reč o franšizi za koju mu je mnogo stalo.

"Igrao sam u Kingsima, bio sam veliki deo one ekipe i sve što kažem moglo bi da se izvuče iz konteksta. Žao mi je Divca, Kingsi imaju najbolje navijače i ubeđen sam da će ući u plej-of i da idu u pravom smeru. Teško je biti profesionalan kada me pitati o organizaciji koju mnogo volim, zato bolje da ućutim".


Kingsi iza sebe imaju razočaravajuću godinu u kojoj nisu uspeli da naprave korak napred u odnosu na sezonu 2018/2019.

Vlasnik Vivek Ranadive želeo je da Divac deli odgovornost i odluke sa Džoom Dumarsom, međutim proslavljeni srpski košarkaš to nije hteo i podneo je ostavku.

Dumars neće biti generalni menadžer, već savetnik, a ko će biti novi GM saznaćemo narednih nedelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: