Piksi novi predsednik Crvene zvezde

Izvor: B92

Sreda, 06.07.2005.

19:45

Default images

Dragan Stojković novi je predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda. On je dobio 59 od ukupno 66 glasova prisutnih članova Skupštine, dok je  sedam članova bilo uzdržano. Za izbor na funkciju bila je potrebna prosta većina od 39 glasova (pun sastav Skupštine broji 76 članova).

Skupština je prihvatila izveštaj bivšeg upravnog odbora o radu kluba od oktobra 2004. godine, kao i izveštaj Nadzornog odbora .Posebnu pažnju privukao je podatak da je klub dužan oko 4 miliona evra. Taj dug je i veći (oko 6,5 miliona evra) ali Crvena zvezda treba da dobije još oko 2,35 miliona evra od moskovskog Spartaka za Nemanju Vidića . Potom se došlo do tačke broj 3 posle koje su usvojene ostavke bivših članova UO.

Usledio je i program jedinog kandidata Dragana Stojkovića,a peta "zvezdina zvezda" ponovila je ono što izjavljivala i u medijima prethodnih dana. On je svoj program predstavio u 11 tačaka.

Obećavam da ću raditi u skladu sa zakonom, odgovorno, i braniti interese Crvene zvezde. Spreman sam na sva iskušenja, ali jedan Piksi je malo za Zvezdu i zato ću u rad kluba uključiti i stručnjake i vratiću giganta tamo gde mu je mesto", rekao je Stojković po izboru za predsednika Zvezde. Zvezda je decenijama uspeha izgradila sebe kao instituciju, ali je od 1991. godine njen integritet narušen, pa se sada čini da je klub ponovo na početku i zato moramo odmah da regujemo", rekao je Stojković pre glasanja.
Stojković je u svom programu, izmedju ostalog, istakao neophodnost napredovanja u organizacionom planu i stvaranju kvalitetnog sastava što će biti učinjeno "izborom pravih ljudi". 

Istaknuto je i neophodno obrazovanje, usavršavanje i modernizovanje struktura kluba, kao i postizanje finansijske stabilnosti.

"Novac nas u budućnosti neće ograničavati. Voleo bih kada bih kao predsednik morao da razmišljam samo o novcu, jer se on može lako naći, dok se pravi igrači i treneri radjaju. Zaradićemo samo ako budemo stvarali igrače i osvajali trofeje", rekao je Stojković.

Stojković je najavio i stvaranje sponozorskog tima, koji će "imenom i reputacijom odgovarati Crvenoj zvezdi".

"Danas poslednji put tražimo sponozore, jer sam uveren da će ubuduće ispred 'Marakane" stajati red onih koji žele d ulože u Zvezdu", istakao je Stojković, koji je kao poslednje dve tačke programa naveo internacionalizaciju kluba, kao i navijače i medije.
"Internacionalizacija kluba se neće desiti po svaku cenu, ali niko ne sme biti protiv dovodjenja stranih igrača, trenera i ideja u naš klub. Zvezda, prema nekim podacima, širom sveta ima šest miliona navijača i nije mi potreban ni veći teret ni bolji razlog za odgovoran rad", ocenio je Stojković.

Usledilo je glasanje koje je proteklo veoma brzo, jer je velika većina (njih 59) glasala za program novog Predsednika. Svih 7 uzdržanih glasova pripadalo je predstavnicima navijača u Skupštini našeg najtrofejnijeg kluba.  

Novi predsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Stojković-Piksi poručio je da će braniti interese kluba i da će ga vratiti "tamo gde mu je mesto".

"Obećavam da ću raditi u skladu sa zakonom, odgovorno, i braniti interese Crvene zvezde. Uključiću stručnjake u poslovanje kluba i vratiću giganta tamo gde mu je mesto", poručio je Stojković odmah po izboru za predsednika Crvene zvezde.

Stojković je predložio, a skupština prihvatila, da danas ne bude izabran Upravni odbor kluba, čije članove predlaže predsednik Crvene zvezde, već će to biti učinjeno na sledećoj sednici skupštine koja će najkasnije biti održana do 5. septembra.

Novi predsednik Crvene zvezde nije želeo da govori o eventualnim pojačanjima pred nastupajuću sezonu, niti o eventualnim promenama na mestu trenera.

Prvu čestitku, Stojković je dobio od dosadašnjeg predsednika Dragana Džajića, koji nije prisustvovao sednici, već je poslao telegram.

"Očekujem da ćeš svojim radom ostvariti još bolje rezultate na domaćoj i medjunarodnoj sceni", poručio je stari predsednik novom čelniku Crvene zvezde.

Stojković, peta "Zvezdina zvezda", ranije je objavio da će u klub dovesti sponzore iz Japana, zemlji gde je sa uspehom igrao više godina.

Stojković je i predsednik Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore od 2001. godine, a u septembru mu ističe mandat na toj funkciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: