Strašna utakmica – Jokić i Marej jači od brutalnog Mičela!

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Jutu Džez 135:125 posle produžetka u prvom meču prve runde plej-ofa.

Izvor: PT

Ponedeljak, 17.08.2020.

18:30

Strašna utakmica – Jokić i Marej jači od brutalnog Mičela!
Tanjug/ (AP Photo/Ashley Landis, Pool)

Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je odličnu utakmicu, a u regularnom delu meča nije imao sreću da pogodi za pobedu, te se ušlo u produžetak.

Centar iz Sombora na kraju utakmicu je završio sa 29 poena, 10 skokova i tri asistencije.

SofaScore
Jokića su pratili Marej sa 36 poena i devet asistencija, Grant je dodao 15, a Porter junior 13. Marej je odigrao sjajno u produžetku u kojem je ubacio deset poena i bio je najzaslužniji za to što su Nagetsi krenuli pobedom.

U poraženom sastavu Donovam Mičel je bio neverovatan sa 57 poena! To je ujedno i rekord Jute u plej-ofu, međutim nije bilo dovoljno za pobedu nad Denverom.

Utakmica je otvorena u odličnom ritmu, a posebno raspoložen bio je Jokić koji je u prvoj četvrtini postigao 10 poena. Posle uvodne deonice Nagetsi su imali +6, 31:25.

Tokom druge četvrtine prednost ekipe iz Kolorada u jednom trenutku bila je i dvocifrena. Na jednoj strani razigrao se Donovan Mičel, a na drugoj Džamal Mari.

Njih dvojica su razmenjivali koševe, a na poluvremenu Nagetsi su imali +7, 59:52. U nastavku meča videli smo potpuni preokret. Denver je loše ušao u treću četvrtini i Juta je to znala da iskoristi.

Mičel je nastavio tamo gde je stao, uključili su se i ostali, te Džez vrlo brzo dolazi do prednosti. Nagetsi nisu mogli da pronađu ritam i treću četvrtinu gube sa 31:19.

Velika drama nas je čekala u poslednjoj četvrtini. Ekipa iz Solt Lejk Sitija održavala je prednost, međutim na pogon Nikole Jokića Nagetsi se vraćaju u meč, 103:102 na četiri minuta do kraja.

Do kraja se igralo koš za koš, a konačan rezultat regularnog dela postavio je Donovan Mičel sa linije za slobodna bacanja na 20 sekundi do kraja, 115:115. Denver je imao napad za pobedu, ali je Jokić promašio.

U produžetku gledali smo šou Džamala Mareja. Plejmejker Nagetsa sve je pogađao, bio je nezaustavljiv i doneo je trijumf ekipi. Važan koš pogodio je i Nikola Jokić kada je na dva minuta do kraja ubacio trojku.

Mičel je pogađao koliko je mogao, ali nije svemoguć.

Naredna utakmica igra se za dva dana u 22h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

307 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: