Srbija sa četiri košarkašice u Evroligi, čeka se Vasićka

Košarkašice Jelena Bruks, Tina Krajišnik, Aleksandra Crvendakić i Nina Milić biće predstavnice Srbije naredne sezone u ženskoj Evroligi.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.08.2020.

13:23

Srbija sa četiri košarkašice u Evroligi, čeka se Vasićka
Jelena Bruks (Foto: StarSport/Pedja Milosavljevic)

Učešće u najjačem klupskom takmičenju za sada su obebezbedile Bruks i Krajišnik sa mađarskim Šopronom, Crvendakić kao članica francuskog Asvela i Milić sa španskom ekipom Avenida.

Direktan plasman u Evroligu izborilo je 14 klubova, dok će se četiri ekipe boriti za preostala dva mesta u glavnom žrebu.

Priliku da se nađe u elitnom takmičenju imaće i španska Đirona, za koju nastupa Sonja Vasić, u dvomeču kvalifikacija igrati protiv rumunskog Sepsija.

Drugi kvalifikacioni par čine turski Izmit Beledije i mađarski Miškolc, a kvalifikacije se igraju u dva meča na koš razliku.

Po tri kluba u Evroligi sledeće sezone imaće Rusija i Francuska – Jekaterinburg, Dinamo Kursk i Nadežda, odnosno Asvel, Burž i Basketlend.

Dva predstavnika ima Turska (Fenerbahče i Galatasaraj), a tu su još Šopron (Mađarska), Gdinja (Poljska), Avenida (Španija), Prag (Ceška), Skio (Italija) i Riga (Letonija).

Žreb za takmičenje biće održan 17. avgusta u Minhenu, dok će 1. septembra na sastanku Borda FIBA Evrope biti odlučeno kada i kako će sezona za košarkašice početi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: