"Lebron se posvađao sa Spolstrom – Majami je bio njegov fakultet"

Dejvid Fizdejl, NBA trener, bio je gost podkasta "Naklheds".

Izvor: SN

Četvrtak, 13.08.2020.

10:15

Photo by Doug Benc/Getty Images

Dejvid Fizdejl je američki trener koji trenutno nema posao, a samostalno je vodio Memfis Grizlise i Njujork Nikse i brzo dobio otkaz.

On je jako blizak prijatelj i bivši saradnik Erika Spolstre, njih dvojica su zajedno počela da rade u video sobi Majami Hita i "dogurali" do trenerskog posla.

Fizdejl je bio asistent Erika Sposltre u periodu kada je Majami Hit bio NBA šampion sa Lebronom Džejmson, Dvejnom Vejdom i Krisom Bošem u ekipi.

"Majami je bio najbolje mesto za Lebrona da dobije to fakultetsko obrazovanje. U košarkaškom smislu. Njemu su u životu bili potrebni ljudi koji bi mu rekli 'Ne' kada to mora da čuje i da što pre shvati kako se pobeđuje. On nije išao na koledž, direktno je došao u NBA i kod nas je zaradio diplomu, pa je posle to znanje odneo u Klivlend i osvojio šampionsku titulu", ispričao je Dejvid Fizdejl.

Takođe, bila je situacija kada su Lebrona morali da smire i urazume saigrači, Dvejn Vejd i Judonis Hazlem.

"Lebron se posvađao sa Spolstrom jer mu nije dozvolio da dovede neke svoje drugare u svlačionicu. U Majamiju smo imali takav sistem, da smo pred utakmicu tu samo mi i niko drugi, a Lebron je nekome već obećao da će ga uvesti tu da budu sa nama. Sedeo je u svlačionici sa Judonisom Hazlemom i Dvejnom Vejdom i oni su mu govorili da se to kod nas ne radi tako. Mi u Majamiju imamo svoj način rada, ako hoće da bude sa njima, to mora da uradi van ove prostorije", kaže američki stručnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: