Miloš Pavlović pobedio u Mizanu

Najbolji srpski automobilista Miloš Pavlović pobedio je na prvoj trci u Lamborginijevom šampionatu.

Izvor: SN

Subota, 08.08.2020.

23:30

Miloš Pavlović pobedio u Mizanu
Foto: Matteo Lepri

Super Trofeo Lamborgini je počeo u San Marinu, a na Mizanu je srpski vozač Miloš Pavlović bio najbrži.

On je u tandemu sa mladim vozačem Raulom Guzmanom u ekipi Targeta pobedio posle 31 voženog kruga sa prednošću od skoro pola sekunde.

Iza sebe su ostavili tandem Imperialea Postiljone-Galbijati, dok su na trećem bili Baltazar i Paverud iz ekipe Lajperta koji je kasnio skoro dve stotinke pre jedne sekunde.

Tandem u automobilu broj 41 "Target rejsinga", Miloš Pavlović i Raul Guzman, zauzeli su 6. mesto u kvalifikacijama, a za prvi deo 50-minutne trke bio je zadužen 21-godišnji Meksikanac.

Momak kojem je ovo bila prva trka u GT automobilu izgubio je dve pozicije u prvih nekoliko krugova, a Milošu je automobil "predao" na 7. poziciji, samo 19 minuta pre kraja trke.

Uz odličan timski pit-stop, srpski automobilista je od prvih metara po izlasku na stazu nametnuo neverovatan tempo i već posle svog prvog kruga našao se na 3. poziciji! Poslednjih 10 minuta trke, nastavio je u paklenom ritmu, iskusno napadajući rivale koji su popustli pod pritiskom, a posebno u trenutku kad je vodeći trio naišao na zaostale vozače koji se nisu najbolje snašli u noćnim uslovima vožnje, na tesnoj stazi.

Sjajan početak sezone za Miloša Pavlovića i videćemo da li se "po jutru dan poznaje", pa da srpski automobilista osvoji šampionsku titulu.

"Neverovatno sam srećan! Kad sam dobio poziv od ekipe “Target” za nastup u ovom šampionatu, znao sam da imamo pobedničku kombinaciju, a oni su to odmah pokazali sjajnom pripremom automobila i izuzetnim poslom tokom pit-stopa. Raul je takođe bio odličan u prvom “stintu”, u svojoj prvoj GT trci. Našli smo se na pravom mestu u pravom trenutku i zaista sam srećan zbog toga"
, rekao je Miloš Pavlović posle trke.

Već u nedelju, 9. avgusta, grupa od 23 posade nastavlja takmičenje drugom trkom u Mizanu, koja je na programu od 13.20 časova. Posada Pavlović/Guzman i na drugoj trci sezone startuje sa 6. pozicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: