UKT evocira uspomene na Boška Đokića

Udruženje košarkaških trenera Srbije na poseban način evociraće uspomene na Boška Đokića, čoveka koji je u srpskoj košarci ostavio dubok trag.

Izvor: PT

Četvrtak, 06.08.2020.

12:45

UKT evocira uspomene na Boška Đokića
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Istaknuti trener, koji je u januaru 2019. preminuo u 66. godini, ostao je upamćen i kao košarkaški kolumnista, s obzirom da je svojevremeno diplomirao žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka.

U svojim kolumnama pisao je o stanju u našoj košarci, bio je svojevrsni hroničar najznačajnijih košarkaških zbivanja.

Bio je dugogodišnji saradnik časopisa "Trener", a u čak 34 izdanja ovog sepcijalističkog magazina namenjenog košarkaškim trenerima objavljene su njegove kolumne. S obzirom na značaj tekstova koje je pisao, želje da se otrgnu od zaborava i time još jednom oda počast čoveku koji je mnogo toga dao magičnoj igri u Srbiji, njegove kolumne iz časopisa Trener biće objedinjene u svojevrsnu monografiju pod nazovom "Specijal magazina Trener" čiji će izdavač biti upravo Udruženje košarkaških trenera Srbije.

"Boško Đokić je imao neraskidive veze sa Udruženjem košarkaških trenera i časopisom "Trener". Dobitnik je specijalne plakete za doprinos razvoju našeg časopisa prilikom objavljivanja jubilarnog - 100. broja. Objavljivanje svoje poslednje kolumne za 101. broj nažalost nije doživeo", kaže Strahinja Vasiljević, generalni sekretar UKTS inicijator ideje za objavljivanje specijalnog magazina sa kolumnama Boška Đokića.

"Ova monografija biće prilika da se setimo Boška Đokića i još jednom podsetimo kakav je bio kao ličnost, jer se to moglo naslutiti i kroz njegove kolumne i specifičan stil pisanja i izražavanja. Kao trener i košarkaški radnik dao je mnogo, ne samo košarci nego i trenerskoj struci", rekao je Vasiljević i dodao:

"Bio je glavni trener Specijalističkog kampa koji je pokrenut 2009. godine u saradanji sa Košarkaškim savezom Srbije. Najtalentovaniji klinci u to vreme imali su priliku da uče i igrački se usavrašavaju uz legende poput Đorđevića, Danilovića, Paspalja, Divca, Bodiroge, Tomaševića i mnogih drugih koji su bili demonstratori, a sve pod Boškovom dirigentskom palicom. Na krilima uspešnosti te akcije, u saradnji sa KSS realizovana je još jedna akcija pod nazovom Edukativni treninzi mladih košarkaša u kojoj su se okupljala najtalentovanija deca iz svih regiona Srbije sa kojom se radilo na tehničko-taktičkom obučavanju i usavršavanju. Iz cele te ideje nastala je i knjiga nemerljive edukativne vrednosti za sve mlade i buduće trenere"
, zaključio je Vasiljević.

Specijal magazina Trener sa kolumnama Boška Đokića može se pronaći na sajtu Udruženja košarkaških trenera Srbije.
B92

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: