Mijatova "najteža odluka u životu": Od "velike srpske trojke" ostao samo Kostić

Srpski fudbaler Mijat Gaćinović od utorka je novi igrač Hofenhajma, saopštio je taj klub.

Izvor: LN

Utorak, 04.08.2020.

13:33

Mijatova
Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Kako se navodi, doskorašnji vezista Ajntrahta sa Hofenhajmom je dogovorio četvorogodišnju saradnju.

"Odlazak iz Ajntrahta je najteža odluka u mom životu. Prveo sam ovde pet godina i u svakoj sam uživao. Moja porodica i ja smo se osećali kao kod kuće. Definitivno ću se jednom vratiti u Frankfurt, možda da živim ovde kada završim karijeru. Bilo je zabavno, klub mi je mnogo toga omogućio. Hvala na svemu i zbogom", poručio je 25-godišnji Gaćinović.

Reprezenativac Srbije i bivši fudbaler Vojvodine tokom petogodišnjeg mandata u Ajntrahtu odigrao je 157 utakmica na kojima je zabeležio deset golova i 18 asistencija. Tokom sezone 2018/19 Ajntraht je imao srpsku konekciju između Gaćinovića, Luke Jovića i Filipa Kostića, a sada, posle odlaska Jovića u Real Madrid, u Frankfurtu je od pomenute "velike srpske trojke" ostao samo Kostić, kojem se uskoro predviđa selidba.

Deo kluba je još i Dejan Joveljić, koji je pre godinu dana došao iz Crvene zvezde, ali je dobar deo sezone proveo na pozajmici u Anderlehtu. Ako i treći deo pomenute "trojke" ode iz Frankfurta, vrlo je moguće da upravor on ostane jedini srpski igrač u tom klubu.

Mijat je sa Ajntrahtom osvojio jedan trofej - Kup Nemačke 2018. godine. Prethodno je 2014. isto uradio u Srbiji sa Vojvodinom, jedinim klubom za koji je prethodno nastupao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: