Endi Mari traži žestoke kazne za "korona prestupnike"

Britanski teniser Endi Mari govorio je o sledećem Grend slem turniru – US openu.

Izvor: MT

Nedelja, 02.08.2020.

13:00

Endi Mari traži žestoke kazne za
Photo by Dan Mullan/Getty Images

Otvoreno prvenstvo Amerike trebalo bi da počne 31. avgusta i to već sada zahteva ozbiljnu organizaciju i donošenje pravila i protokola koji će morati da se poštuju u Njujorku.

Mari ističe da će biti i onih igrača koji će kršiti preporuke, ali da bi njih naročito ozbiljno trebalo kažnjavati.

"Mislim da će se većina igrača pridržavati pravila, ali bilo bi glupo očekivati da niko neće da prekrši pravila i protokole. Videli ste to u NBA i mislim da se to dogodilo na golfu, nisam 100 odsto siguran, možda grešim. Na primer, u NBA ligi, igrači su kršili pravila, tako da bi se za tako nešto i kod nas trebalo pripremiti. Mislim da bi kazne trebalo da budu ozbiljne, jer na kraju krajeva izlažete riziku čitavu turneju i događaj", rekao je Mari i dodao:

"USTA ulaže ogromne napored da ovo učini što bezbednijim, tako da igrači koji se ne šridržavaju pravila trebalo bi da snose ozbiljne posledice."

Mari kaže da će uskoro otputovati u Sjedinjene Države.

"Morate sami da donesete odluku o tome i verujem da će USTA smisliti ’mehur’ za igrače. Verovatno ću let rezervisati u narednih nekoliko dana", istakao je Mari.

Britanac je trostruki Grend slem šampion, a trenutno zauzima 129. mesto na ATP listi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: