Kirjos odustao od US opena i osudio "kolege koje igraju po stolovima"

Nik Kirjos, kontroverzni australijski teniser, odustao je od učešća na US openu.

Izvor: PT

Nedelja, 02.08.2020.

08:29

Kirjos odustao od US opena i osudio
Photo by Mark Kolbe/Getty Images

Kirjos se obratio organizatorima Otvorenog prvenstva SAD i izrazio žaljenje što neće biti deo turnira, a dotakao se i kolegama koji prave žurke po Evropi.

"Ove godine neću igrati na US openu. Boli me što neću igrati na jednom od najvećih stadiona, Artur Ešu. Ali, stojim iza svoj naroda, mojih Australijanaca, kao i iza stotina hiljada Amerikanaca koji su izgubili svoje živote. Ovo je moja odluka", rekao je Kirjos i dodao:

"Morate se ponašati u interesu drugih. Ne možete igrati na stolu, grabiti novac po Evropi ili pokušati da napravite neku egzibiciju od koje ćete zaraditi 'brzi' novac. To je sebično, mislite na druge – o tome se radi kod ovog virusa. Ne zanima me na kojem se mestu na rang listi nalazite ili koliko novca imate. Ponašajte se odgovorno".

Kirjos je u ovom drugom delu očigledno mislio na Novaka Đokovića i njegov "Adrija tur" koji se neslavno završio.

"Za one koji su se ponašali sebično i kršili pravila, kažem vam srećno. Igrajte na sopstveni rizik, nemam problem s tim".

Australijanac je još ranije najavio da neće igrati na US openu, a sada je u otvorenom pismu to i potvrdio.

Otvoreno prvenstvo SAD igra se od 31. avgusta do 13. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: