Jokić ne može sâm, Majami lako pobedio oslabljeni Denver

Košarkaši Majami Hita su rezultatom 125:105 pobedili Denver Nagetse u prvoj utakmici nastavka NBA sezone.

Izvor: SN

Subota, 01.08.2020.

18:25

Jokić ne može sâm, Majami lako pobedio oslabljeni Denver
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

U Orlandu se bez publike odigrala još jedna NBA utakmica, a u ovoj je Majami bez većih problema pobedio Denver.

Kako smo rekli još pre meča, Nagetsi su u susret ušli bez tri "stratna" beka i to se u njihovoj igri itekako osetilo, pošto su i Dozir i Moris brzo ušli u probleme sa ličnim greškama.

Majami je starim dobrim receptom koji sadrži dobru odbranu, odličan protok i precizan šut kako za tri tako i sa penala uspešno odolevao napadima Denvera uglavnom preko Jokića, pa na kraju zasluženo slavio sa 125:105.

Upravo je Jokić bio glavni igrač Denver Nagetsa sa 19 ubačenih poena i uz to je imao 7 skokova i 6 asistencija. On je u prvom poluvremenu maltene sam nosio Nagetse, pošto je u tom periodu ubacio 14 poena.
Bilo je dosta kompetitivne košarke u tom periodu utakmice, a krajem prve četvrtine smo videli i veliki broj faulova. Izabranici Erika Spolstre su uspeli u par navrata da se odlepe, ali su se Nagetsi uvek vraćali.

U završnici druge četvrtine videli smo preokret Nagetsa koji na poluvreme odlaze sa pola koša prednosti 57:56, a u nastavku su ih košarkaši Majamija potpuno potukli.

Ekipa Hita je u trećem periodu uspela da ubaci čak 38 poena, delovalo je kao da je i sam Nikola Jokić u jednom momentu odustao od jurnjave za Majamijem, a tek tada je "proradio" Džeremi Grent.

Posle toga smo videli klasično odrađivanje posla od strane Majamija, a odličnu rolu u poslednjih 12 minuta imao je Keli Olinik, koji je ubacio tri trojke i ukupno ubacio 20 poena u tom periodu meča.

Denver jeste igrao bez nekih važnih igrača, Marija, Bartona i Herisa, ali su delovali veoma bledo i nezainteresovano naspram "naštimovanog" Majamija.

Pored Jokića, istakao se i Džerami Grent sa 19 poena, Moris je imao 13, Kreg 10, a Porter Džunior 11 poena. Na drugoj strani Adebajovih 22 poena ispratio je Džimi Batler koji je dodao i 7 asistencija, Olinik je ubacio 20, a Dankan Robinson 17 poena.

Okršaj Denver Nagetsa i Majami Hita možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: