Najbolji strelac Evrope – Čiro Imobile

Fudbaler Lacija Čiro Imobile i zvanično je najbolji strelac Evrope za sezonu 2019/2020, jer Kristijano Ronaldno neće igrati protiv Rome u subotu uveče.

Izvor: B92

Subota, 01.08.2020.

15:30

Najbolji strelac Evrope – Čiro Imobile

Ronaldo je bio jedini igrač koji je imao šansu da prestigne igrača Lacija, ali to se neće dogoditi pošto su u Juventusu odlučili da odmore pojedine igrače u poslednjem kolu Serije A, a uoči okršaja protiv Liona u Ligi šampiona.

Ronaldo je do ovog, poslednjeg kola postigao 31 gol, a Imobile četiri više tako da je igrač Lacija i zvanično najbolji strelac Evrope za ovu sezonu.

Gol manje od Imobilea postigao je fudbaler Bajerna iz Minhena Robert Levandovski.

Imobile je treći Italijan koji je osvojio Zlatnu kopačku, posle Frančeska Totija i Luke Tonija.

On bi u meču protiv Napolija mogao da obori i rekord Serije A po broju golova u Seriji A koji drži Gonsalo Iguain sa 36 pogodaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: