Na današnji dan: Srbija je prvak Evrope! VIDEO

Srbija je šampion Evrope. Da, to se desilo u fudbalu...

Izvor: MS

Subota, 01.08.2020.

12:40

Na današnji dan: Srbija je prvak Evrope! VIDEO
SPORTSFILE/STARSPORT

Na današnji dan, pre sedam godina, omladinska reprezentacija Srbije pod vođstvom Ljubinka Drulovića popela se na krov "Starog kontineta".

"Orlići" na čelu sa Aleksandrom Mitrovićem, uz još Sergeja Milinković-Savića, Predraga Rajkovića, Marka Pavlovskog i ostalih, u finalu Evropskog prvenstva u Marijampolju savladala je Francusku 1:0.

Odlučujući trenutak dogodio se u 57. minutu kada je Mitrović "izlomio" čuvara i spakovao asistenciju za pogodak Andrije Lukovića.

Drulovićevi izabranici do kraja uspeli su da se odbrane od nasrtaja Adrijena Rabioa, Entonija Marsija, Jasina Benzije i ostalih sa kapitenom Ajmerikom Laporteom i ostvare veliki uspeh.

Toliki da je kasnije, istina godinu dana mlađa generacija sa nekolicinom igrača iz ove, postala šampion sveta na Novom Zelandu.

Gde su, šta rade?

Visine su dostigli Rajković (Rems), Milinković-Savić (Lacio), Mitrović (Fulam), Nemanja Maksimović (Hetafe) i Mijat Gaćinović (Ajntraht Frankfurt).

Srednjem nivou pripadaju Miloš Veljković (Verder), Slobodan Urošević (Partizan), Aleksandar Filipović (BATE), Uroš Đurđević (Hihon) i Aleksandar Čavrić (Slovan Bratislava).

Više se, mnogo više, očekivalo od Dejana Melega (Crvena zvezda), Petra Golubovića (Kortrajk), Pavlovskog (Dinamo Minsk) i Lukovića (Rakov, Poljska).

Beše jedna dobra generacija...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: