Sudar titana – Benfika traži osvetu za ligu

Portu je pripala bitka za titulu, Benfika traži utešnu nagradu.

Izvor: B92

Subota, 01.08.2020.

12:00

Default images

Finale Kupa Portugalije (21.45) donosi nam najveći tamošnji derbi Benfika – Porto.

Nominalni domaćin ima motiv jer mu je Porto preoteo šampionsku titulu iskoristivši pad forme "orlova" usled pauze zbog pandemije koronakrize.

Međutim, motivisani su i "Zmajevi" koji odavno nisu osvojili duplu krunu. Poslednji put ekipa koju predvodi Serđo Konseisao je to učinila sada već daleke 2011. godine.

Poseban motiv sa Konseisaa je što će se finale igrati u njegovoj rodnoj Koimbri. "Kada dođem u Koimbru naviru divna osećanja iz detinjstva i to je sve. Za mene je isto da li ćemo pobediti ovde u Kazahstanu ili Kini. Važno je samo pobediti", rekao je Konseisao.

"Zmajevi" su nadigrali "Orlove" u oba ovosezonska duela, prvo su slavili 2:0 na gostovanju u Lisabonu u avgustu, a potom i 3:2 na svom "Dragau" početkom februara.

"Osveta? Po mom iskustvu, ako budemo išli tim putem izgubićemo mnogo više. Ovo je jedinstvena prilika. Boriš se da pobediš i osvojiš trofej. Cilj je samo pobeda
", rekao je trener Benfike Nelson Verisimo.

Kvota na Benfiku je 2,85, a na Porto 2,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Benfika – Porto .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: