"Čuo sam da će teniseri iz samog vrha odustati od US opena"

Britanski teniser Endi Mari očekuje da određen broj tenisera odustane od US opena.

Izvor: LN

Petak, 31.07.2020.

08:15

Photo by Julian Finney/Getty Images for Battle Of The Brits

Mari je govorio o Otvorenom prvenstvu SAD nakon što je prva teniserka sveta Ešli Barti odustala od istog.

Britanac, nekada najbolji teniser planete, planira da učestvuje na US openu i veruje da će biti obezbeđeni bezbedni uslovi.

"Odustajanje Eš Barti... Mislim da ćemo videti još takvih situacija. Čuo sam da neki od tenisera iz samog vrha neće igrati. Očekujem da to i bude slučaj", rekao je Mari.

On veruje da je odustajanje od US opena pravo koje ima svaki igrač.

"To je svačija lična odluka. Ako se ne osete dovoljno bezbedno i komforno da otputuju tamo i stave sebe i svoj tim u rizičnu situaciju, onda ih potpuno razumem. Svi igrači će o tome razmišljati i sve se svodi na to da li se osećate dovoljno komforno da preuzmete taj rizik",
jasan je 33-godišnjak iz Škotske.

US open planira da napravi "mehur", nalik onom u NBA ligi, u kojem će se odigrati prvo Sinsinati Masters (15. avgust), a onda i njihov Grend slem (31. avgust).

"Kao što sam rekao pre neki dan, ja mislim da ćemo, kada dođemo u 'mehur', biti okej. Više se radi o međunarodnom putovanju i tome da dođete tamo. Mislim da sve to najviše zabrinjava", dodao je trenutno 129. teniser sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: