Prikupljeno 2.400.000$ za Sofiju, pomogao i Novak

Novčana sredstva u iznosu od 2,4 miliona dolara, za pomoć devojčici iz Beograda Sofiji Markuljević, su prikupljena.

Izvor: MS

Četvrtak, 30.07.2020.

19:04

Prikupljeno 2.400.000$ za Sofiju, pomogao i Novak
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

U akciji "Za Sofijin prvi korak", sa ciljem da se Sofija izleči od retke bolesti - spinalne mišićne atrofije tip 1, učestvovao je i prvi teniser sveta Novak Đoković.

Kako je objavljeno, Đoković je zajedno sa Miodragom Kostićem uspeo da obezbedi privatan avion za transfer u SAD.

"Dragi ljudi, želimo da vas obavestimo da su prikupljena novčana sredstva za lečenje naše Sofije i da smo uspeli. Osećanja su pomešana, još nismo svesni da smo na cilju. Hvala Bogu i hvala svim dobrim ljudima koji su podržali našu borbu i dali Sofiji šansu da se bori. Hvala za svaki SMS, za svaku donaciju, za svaki lajk, share, hvala na svemu što je omogućilo da se za malo više od 4 meseca borbe prikupe sredstva za lečenje", napisano je na više društvenih mreža u akciji "Za Sofijin prvi korak".

"Posebno smo zahvalni Miodragu Kostiću i njegovoj kompaniji, kao i Novaku Đokoviću, koji su obezbedili privatan avio let do Amerike, jer je njihova pomoć došla kao kruna ove akcije za bolji život naše Sofije. Bez njihovog angažovanja organizacija putovanja do Amerike u uslovima pandemije korona virusom ne bi bila tako lako realizovana", navedeno je.

Plan je da se u najkraćem roku izvrši uplata bolnici u SAD, a onda i krene u proces dobijanja vize za put u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: