Zbog koronavirusa za titulu se bore samo Vikingsi i Džajantsi

Zbog koronavirus pravila nova sezona prvenstva Austrije u američkom fudbalu odigraće se samo sa dva kluba.

Izvor: SN

Četvrtak, 30.07.2020.

18:00

Zbog koronavirusa za titulu se bore samo Vikingsi i Džajantsi
Photo by Jim McIsaac/Getty Images

Na jesen će se za titulu prvaka Austrije boriti samo timovi Vikings iz Beča i Džajants iz Graca, koji će odigrati seriju od maksimalnih pet utakmica.

Poslednja u nizu otkazivanja učešća bila je ekipa "Rejdersa" iz Tirola.

"Postojeća pravila o karantinu za sve učesnike predstavljaju ugrožavanje egzistencije", naveli su u obrazloženju "Rejdersi" saopštivši svoju odluku.

I Savez američkog fudbala Austrije (AFBOe) identifikovao je karantin i testiranje kao velike prepreke za održavanje takmičenja.

Preventivni konpet Fudbalskog saveza Austrije, koji je od vlade prihvaćen kao model za ekipni sport, prema AFBOe, nije ekonomski i organizaciono moguće primeniti na ovaj američki fudbal.

AFBOe je omogućio i amaterskim timovima učešće u ligi, ali na kraju su preostala samo dva kluba koja žele da se takmiče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: