Tajson se zvanično vraća u ring!

Majk Tajson, živa legenda boksa, vratiće se u ring i takmičiti se protiv Roja Džonsa juniora.

Izvor: LN

Četvrtak, 23.07.2020.

19:00

Tajson se zvanično vraća u ring!
Photo by Stringer/Getty Images

Tajson se pre nekoliko meseci vratio intenzivnom treniranju kako bi ostao u formi, ali, ispostavilo se, ne samo zbog toga.

Kako je potvrđeno svetskim medijima, Tajson će 12. septembra u Kaliforniji boksovati na egzibicionom duelu od osam rundi.

Tajson, koji ima 54 godine, i Džons, koji ima 51 godinu, neće koristiti zaštitne kacige, ali hoće nešto veće rukavice od standardnih (od oko 340 grama).

"Ovo neće biti borba u kojoj će pokušati jedan drugome da otkinu glavu. Doći će malo da se kreću po ringu i da navijačima omoguće da vide dve legende", rekao je Endi Foster, izvršni direktor Atletskog saveza Kalifornije, za "Yahoo".

Tajson se poslednji put borio protiv Kevina Mekbrajda 11. juna 2005. godine kada je izgubio, dok je Džons poslenji okršaj imao 8. februara 2018. godine.

Nekadašnji šampion u teškoj kategoriji nije bio u stanju da nastavi borbu u Vašingtonu sa Mekbrajdom posle šeste runde, iako je po bodovima kod dvojice sudija vodio sa 57:55.

Po završetku runde iscrpljen, Tajson je saopštio svom treneru da ne može dalje, a sudija Džo Kortez proglasio je kraj borbe.

"Gvozdeni Majk" je iz ringa ispraćen zvižducima publike, a do dan-danas se u isti nije vraćao.
View this post on Instagram

🥊🥊🥊

A post shared by Roy Jones Jr. (@royjonesjrofficial) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: