"Đoković je promenio plan – borba sa Nadalom biće 'na daljinu'"

Španski portal "As" bavio se spekulacijama kada su u pitanju turniri koje će igrati Novak Đoković i Rafael Nadal.

Izvor: MT

Utorak, 14.07.2020.

19:30

Photo by Chris Trotman/Getty Images for USTA

Zbog zgusnutog rasporeda nakon restarta u avgustu, najbolji svetski igrači moraće pažljivo da prave planove.

Pauza između dva Grend slema, US opena i Rolan Garosa, je samo dve nedelje, dok će Masters u Madridu početi samo dan nakon finala Otvorenog prvenstva Amerike.

Rafael Nadal je već odlučio da nastupi u domovini i to gotovo sa sigurnošću znači da je "Bik sa Maljorke" odustao od Njujorka, ali i od čitave američke turneje.

Sa druge strane, Novak Đoković nije želeo da donosi nikakve radikalne poteze još, ali činjenica da je u poslednje vreme trenirao na betonskoj podlozi Akademije Janka Tipsarevića, mogla bi da znači i njegovo prisustvo u Sjedinjenim Državama.

"As" kao jedan od razloga davanja prioriteta betonskoj podlozi u odnosu na šljaku navodi broj bodova koji srpski teniser može da osvoji.

U Americi bi mogao da sakupi 4.640, dok bi na turnirima na šljaci "profit" bio 2.860 bodova.

Španski portal zaključuje da bi borba Đokovića i Nadala za vrh ATP liste mogla da bude "na daljinu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: