Inter "preslišao" Torino

Fudbaleri Intera su rezultatom 3:1 pobedili Torino na svom stadionu u utakmici 32. kola italijanske Serije A.

Izvor: SN

Ponedeljak, 13.07.2020.

23:37

Inter
Photo by Marco Luzzani/Getty Images

Inter se "do juče" borio za naslov šampiona Italije, ali su zbog svojih grešaka prvo mesto prepustili Juventusu.

Verovali ili ne, ali i ova utakmica počela je greškom fudbalera Intera, tačnije njihovog golmana Samira Handanoviča, koji je posle kornera dozvolio da Torino povede.

Lopta mu je ispala iz ruku i prava palo na nogu Belotija, koji stvarno nije imao težak zadatak i momci u belom dresu stigli su do prednosti. Čitavu bizarnu situaciju možete videti OVDE.

Nastavio je Inter da pritiska, Ešli Jang je bio izuzetno aktivan, ali su njegovi centaršutevi bili otklanjani od strane odbrane Torina, a u 25. minutu posle slobodnog udarca koji je izveo Stefan de Fraj, Inter je mogao lako do izjednačenja, međutim lopta prolazi pored stative.

Lautaro Martines je imao novi odličan pokušaj, ali je Salvatore Sirigu uspeo to da odbrani i da sačuva mrežu "Bikova", da bi desetak minuta kasnije na drugoj strani pripretio Ansaldi, ali je Handanovič bio spreman.

U nastavku, videli smo potpuno drugačiji Inter. Maločas pomenuti Ešli Jang donosi izjednačenje Interu posle samo tri minuta igre u nastavku.
Bilo je jasno da su izabranici Antonija Kontea dobili vetar u leđa posle ranog izjednačujućeg pogotka, ali malo ko je očekivao da će Inter doći do preokreta posle samo tri minuta od tog gola.

Aleksis Sančes šalje loptu u kazneni prostor, tamo je Dijego Godin odlično skočio i "zakucao" loptu od prečku pravo u Torinov gol, velika radost Intera za "blickrig" preokret i vođstvo od 2:1.
Usledilo je jedno desetak minuta mirnije igre na "Đuzepe Meaci", a onda je Lautaro Martines odlučio da po treći put zatrese mrežu Salvatorea Sirigua.

Aleksis Sančes krade loptu na sredini terena, šalje precizan pas ka Martinesu koji šutira odmah i lopta pogađa jednog od defanzivaca Torina, skreće je sa putanje i šalje pravo u mrežu za 3:1 već u 61. minutu utakmice.
Andrea Beloti je nedugo potom imao veliku priliku da postigne gol za Torino, ali je pogodio prečku i lopta odlazi u gol aut, da bi Aleksis Sančes zapretio već u narednom napadu, ali je Sirigu ponovo sjajno reagovao.

Čileanac je nekih osam minuta kasnije sjajno pronašao Kandrevu, koji je šutirao u levi ugao, ali bio neprecizan i do kraja nismo videli previše zanimljivih stvari, pa je domaćin upisao tri boda i ostao, makar teoretski, u trci za titulu.

Torino ima 34 boda posle 32 odigrane utakmice, za sada su bezbedni u Seriji A, ali ne smeju da se opuste pošto Leče, prvi tim ispod crte, ima samo pet bodova manje.


Serija A, 32. kolo


Inter – Torino 3:1 (0:1)
Jang 48, Godin 51, Martines 61 – Beloti 17

Nedelja:
Đenova – SPAL 2:0 (1:0)
Pandev 24, Šene 54
Kaljari – Leće 0:0
Fiorentina – Verona 1:1 (0:1)
Kutrone 96 – Faraoni 18
Parma – Bolonja 2:2
Kurtić 91, Ingleze 95 – Danilo 3, Sorijano 16
Udineze – Sampdorija 1:3 (1:0)
Lazanja 37 – Kvaljarela 46, Bonacoli 84, Gabijadini 93
Napoli – Milan 2:2 (1:1)
Di Lorenco 34, Mertens 60 – Ernandes 20, Kesi 73p

Subota
Lacio – Sasuolo 1:2 (1:0)
Alberto 33 – Raspadori 51, Kaputo 90+1
Breša – Roma 0:3 (0:0)

Facio 48, Kalinić 62, Zaniolo 74
Juventus – Atalanta 2:2 (0:1)

Ronaldo (p) 55, 90 – Sapata 16, Malinovski 80
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: