Nadal trenirao na šljaci – ništa od američke turneje? VIDEO

Najbolji španski teniser Rafael Nadal odradio je trening na šljaci.

Izvor: SS

Ponedeljak, 13.07.2020.

16:10

Nadal trenirao na šljaci – ništa od američke turneje? VIDEO
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

To je odmah pokrenulo priče da je definitivno odustao od nastupa na američkoj turneji, odnosno, Vašingtonu, Sinsinatiju i US openu.

On nije doneo konačnu odluku, ali je ranije nagoveštavao da neće nastupiti u prestonici SAD i Njujorku.

Teniska sezona se nastavlja turnirom u Vašingtonu 14. avgusta, potom se igra Masters Sinsinati od 22. avgusta (igra se u Njujorku), US open od 31. avgusta, pa selidba u Evropu.

Najpre će se igrati u Kicbilu 8. septembra, pa Masters u Madridu 13. septembra, Rimu 20. septembra i potom Rolan Garos.

Mnogi mediji preneli su da je sve izvesnije da će Nadal igrati samo na evropskim turnirima. Podsetimo, prema odluci ATP-a svaki igrač ima garantovane bodove osvojene prošle sezone, bez obzira na ovogodišnji plasman.

Tako ih Novak Đoković ima sigurno 360 iz Sinsinatija, 1000 iz Madrida i 600 iz Rima, odnosno, svega 90 bodova sa US opena.

Nadal bi iz svega toga mogao da profitira, jer je osvojio US open i ostaće mu 2.000 bodova čak i ukoliko ne bude nastupio u Njujorku.

Osvojio je i Rolan Garos, pa i tu ima garantovane bodove bez obzira na plasman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: