"Liga Evrope? Pitajte Hamiltona da li bi pobeđivao u Formuli 2"

Žoze Murinjo, menadžer Totenhema, nije oduševljen što se njegov tim bori za mesto u Ligi Evrope.

Izvor: MS

Ponedeljak, 13.07.2020.

08:40

Murinjo sa peharom LE, photo: EPA/PETER POWELL

Ipak, ekscentrični Portugalac smatra da je bolje takmičiti se u rangu ispod Lige šampiona nego nigde na međunarodnoj sceni.

On je to prokomentarisao onako kako najbolje zna, uporedivši situaciji sa šampionom Formule 1 Luisom Hamiltonom.

"Liga Evrope nije najveće takmičenje u Evropi. Ali je drugo... Kada klub osvoji Ligu šampiona, igrač ili menadžer, odnosno ako pitate Luisa Hamiltona da li želi da osvoji Formulu 2 ili 3.000, kako god da zovete, mislim da to za njega neće biti velika stvar", na svoj način je opisao Murinjo.

Portugalac u karijeri ima dve Lige Evrope, sa Portom 2003. i 14 godina kasnije sa Mančester junajtedom.

"Ipak, Liga Evrope je takmičenje i ja bih izabrao da je igramo. Bolje to nego ništa. To je titula koju hoće Totenhem. U Mančester junjatedu sam to uspeo, iako su ambicije kluba u Ligi šampiona. Borićemo se za Ligu Evrope". Na kraju je poentirao.

"Liga Evrope nije takmičenje u koje sam zaljubljen ili volim da ga igram previše, ali kada ne možeš u Ligu šampiona, onda igraj tu", zaključio je Murinjo.

Totenhem je trenutno na poslednjem mestu koje vodi u Ligu Evrope, s tim da računa na kaznu Mančester sitiju,odnosno izbacivanje iz Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: