"Partizan nije u pravu za Evroligu – od plakanja i žalbi niko ništa nije dobio"

Partizan je u kratkom roku ostao bez šanse za Evroligu, a onda i bez trenera Andree Trinkijerija.

Izvor: MS

Subota, 04.07.2020.

15:31

photo: Pedja Milosavljevic/Starsport

Vladimir Micov, sadašnji član milanske Olimpije, a bivši crno-belih, govorio je u tome u drugom delu hrvatskog podkasta "Dvokorak".

Pročitajte još: "Srbija je imala sjajan tim u Kini, ali ego je morao da se stavi po strani"

Micov je pokušao da činjenice gleda sa realne strane, kao deklarisani navijač Partizana.

"Činjenica je da je Partizan bio, da kažemo, na maksimumu pre prekida svih takmičenja. Prvi u Evrokupu i ABA ligi, ali sa moje tačke gledišta ne mogu da kažem da su s pravom očekivali da budu šampioni i u Evroligi. Evrokup je stao u Top8 fazi, što je daleko... Svi znaju da u polufinalu i finalu svašta može da se desi", govori Micov.

I prelazi na ono što se dešavalo na Jadranu.

"Druga situacija je u ABA, ostala je jedna utakmica do kraja regularnog dela, Partizan je bio prvi, ali se vrlo dobro zna kakva je situacija na Balkanu. Tu nikad niko neće biti zadovoljan. Ako su jedni tražilo da se proglasi pobednik, drugi će reći ne, itd... Zna se kako funkcionišu Crvena zvezda i Partizan, a poslednjih godina i Budućnost".

Micov smatra da ljutnja ne sme da postoji.

"Ne vidim da će neko nešto dobiti od plakanja i žalbi. Evroliga se odlučila za isti sastav, bez promocije novih timova. Bilo je uvređenih... Malo mi je suludo da se neko ljuti jer je jednostavno tako tako-kako je", dodao je.
photo: Pedja Milosavljevic/Starsport
Ipak, odao je priznanje za rezultate Partizana u prošloj sezoni sa, sada već, bivšim trenerom Andreom Trinkijerijem. Inače velikim prijateljom Micov još iz doba dok je bio u Kantuu.

"Činjenica je da je Trinkijeri radio dobro posao, čak je bilo dosta promena, otpuštali su su Pejnersa i Parahovskog, dovodili Redinga koji se povrrdio, ali su opet su uspevali da nađu dobru igru i budu na visokom nivou. Bili su svetla tačka, ali eto nažalost je korona zadesila sve. Šta je tu je, moramo sve to da zaboravimo i krenemo u novu sezonu".

Kako ti se čini Crvena zvezda?

"Zvezda dosta menja trenere, maltene svake godine. Saša Obradović je došao, i sa njjm sam u kontaktu, dobar je trener i osoba. Bivši plejmejker i kada danas pogledate ozbiljne trrenere to su oni sa te pozicije, sa mozgom i glavom za igru. U staroj Jugoslaviji je svašta osvajao... Fenomenalna je opcija i veliki zvezdaš. Vidim da je Zvezda krenula u sklapanje ozbiljnije ekipe, u ABA ligi se očekuje borba, a u Evroligi tražiće šansu da pomrse račune velikanima u Areni i da se domognu plej-ofa".
photo: Pedja Milosavljevic/Starsport
Micov ima još godinu dana ugovora sa Olimpijom, kada će napuniti 36. godina, i vrlo verovatno završiti karijeru u tom velikanu. Ipak, postoji želja da to uradi u dresu Partizana.

"Veliki sam partizanovac, izjavljivao sam da želim karijeru da završim u Partizanu. Ipak, porodica i ja obožavamo Milano, sve te tera da ostaneš ovde, iako bih voleo da živim u Beogradu. Nemam ništa protiv karijeru da završim u Milanu, ne znam da li bi se žena složila da se vratimo tek tako. Ako bih se vraćamo ne bih voleo da zauzimam mesto nekom mlađem tek reda radi, već da mogu da napravim nešto. Ili da ne mogu da potrčim... Naša javnost bi primetila to odmah. Ne znam šta će se desiti u ovom trenutku", zaključio je.

Micov je za Partizan igrao u završnici sezone 2006/2007 kada je osvojio titulu prvaka države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: