"Srbija je imala sjajan tim u Kini, ali ego je morao da se stavi po strani"

Srpski košarkaš iz milanske Olimpije Vladimir Micov pričao je o tome koliko je dres reprezentacije težak.

Izvor: MS

Subota, 04.07.2020.

13:42

Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Micov se u hrvatskom podkastu "Dvokorak" prisetio prošlogodišnjeg Mundobasketa u Kini, na kome je Srbija zauzela peto mesto, što je predstavljeno kao veliki neuspeh.

Iskusni 35-godišnji košarkaš, koji za Srbiju nije igrao od 2014. zbog sukoba sa doskorašnjim selektorom Aleksandrom Đorđevićem, upitan je da prokomentariše rezultat "Orlova" na Svetskom prvenstvu.

"S obzirom na moj neki lošiji odnos sa bivšim selektorom ne bih puno da komentarišem ispadanje. Činjenica je da je Srbija imala fenomenalan na SP, sa svetskim pojedincima, ali opet, i pored dobrih individualnih sezona, kada dođeš u reprezentaciju trebalo bi progutati ego, shvatiti da nisi možda prva, već druga opcija... To je veliki problem kod svih Balkanaca", počeo je Micov.

Micov je uporedio Srbije i Hrvate, konstatujući da je mentalitet kod igrača sličan.

"Neophodno je da se ego stavi po strani. Kod Srba i Hrvata je isti đavo. Otuda i to što nema rezultata, mislim na Hrvatsku pre svega".
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Posle SP na klupi Srbije Igor Kokoškov je nasledio Đorđevića, što je pozdravio Micov.

"On je trener koji je karijeru gradio u SAD, to je drugačiji vid košarke od Evrope. Vodio je Gruziju, sa Slovenijom je napravio istorijski ispeh, ja ne znam da li će tamo ikada osvojiti bilo koje prvenstvo. Pobedio je čak i Srbiju. Moždaa je to bilo logično od odlaska bivšeg selektora".

O Kokoškovu je čuo sve najbolje bivši član Partizana.

"Svi ga hvale, i privatno, da je dobar lik i čovek. Vreme će pokazati", dodao je Micov, a onda se osvrnuo i na neprijatan poraz od Gruzije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Desio se poraz od Gruzije. Prethodno, opet naša očekivanja, mediji, medalja - to je to, i onda dobiješ šamar od Gruzije u Beogradu. Ne potcenjujem Gruziju, a opet je došao poraz. Možda će to dobro biti da se vratimo u realnost jer više nema ono - izađes na teren i svi će da skinu gaće i da dobijemo 20 razlike. Danas svi igraju košarku", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: