"Rodik je bio moćan i kompletan igrač – pogledajte skor protiv Đokovića"

Bivši francuski teniser Floran Sera dosta je hvalio Endija Rodika i njegovu karijeru.

Izvor: MT

Petak, 03.07.2020.

22:30

Photo by Chung Sung-Jun/Getty Images

Amerikanac je u jednom trenutku (2003.) bio prvi igrač na ATP listi, a te godine je osvojio i jedini Grend slem – US open.

Sera smatra da je Rodik mogao da dođe i do većeg broja najvažnijih titula, ali da ga je u tome poprilično sprečio Rodžer Federer.

"Endi Rodik nije bio samo žrtva Rodžera Federera, već i sveopšteg usporavanja podloga. Bio je moćan i kompletan igrač, koji je svojim kvalitetnim servisom trebalo da osvoji Vimbldon i US open nekoliko puta. Samo da se podloge nisu 'usporile'", rekao je Sera.

Rodik se sa Federerom sastajao u četiri Grend slem finala, tri puta na Vimbldonu i jednom na US openu, i svi mečevi su pripali Švajcarcu.

Sera dodaje da je Rodik bio konkurentan najbolji igračima i kao primer navodi skor protiv Novaka Đokovića.

"Kada pogledamo njegov skor protiv Đokovića na primer (5:4), shvatimo da je zaista imao nivo da se takmiči sa 'velikom trojkom'. Čak i ako uzmemo u obzir da Novak između 2007. i 2012. nije bio na svom najboljem nivou", istakao je Francuz.

Rodik je karijeru u singlu završio 2012, dok je dubl igrao sve do 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: