Velika drama u finalu – Pešićeva Barsa podbacila, Baskonija šampion Španije!

Košarkaši Baskonije novi su šampioni Španije pošto su u velikom finalu savladali Barselonu 69:67.

Izvor: PT

Utorak, 30.06.2020.

21:55

Velika drama u finalu – Pešićeva Barsa podbacila, Baskonija šampion Španije!
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Viđena je velika drama u dvorani "Fonteta", Barselona je vodila tokom većeg dela meča, međutim Baskonija je u četvrtoj deonici preuzela kontrolu.

Junak utakmice bio je Akile Polonara koji je pogodio važnu trojku u završnici, a potom i dodao fenomenalno loptu do Luke Vildose za 69:67.

Argentinac je poentira na tri sekunde do kraja, Barsa je imala posed, a Kori Higins je promašio trojku za pobedu. U završnici utakmice gledali smo duel sa mnogo kontakata, sudije su puštale žestoku košarku, i faul se dobijao samo za očigledne kontakte.

Potpuno je podbacio Nikola Mirotić koji je meč završio ranije zbog pet ličnih grešaka, a uz to je imao 4/13 iz igre, osam poena i indeks -1.

Sjajan meč za Katalonce odigrao je Toma Ertel postigavši 21 poen uz pet asistencija, međutim to je bilo nedovoljno ekipi Svetislava Pešića.

Duška Ivanović je imao više raspoloženih košarkaša, a najefikasniji bio je Luka Vildosa sa 17 poena, koji je postigao ključan koš. Pratio ga je Šengelija sa 14 poena, dok je Diop dodao deset.

Baskonija je na tronu Španije nasledila ekipu Real Madrida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: