Maljković: Cilj je omasovljenje ženskog sporta i zdravlje dece

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da je cilj da se svakoj devojčici u Srbiji omogući besplatno bavljenje sportom.

Izvor: SN

Utorak, 30.06.2020.

15:35

Maljković: Cilj je omasovljenje ženskog sporta i zdravlje dece
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Maljković je na konferenciji za novinare povodom pokretanja projekta za razvoj ženskog sporta rekla da je cilj omasovljenje ženskog sporta u Srbiji i zdravlje dece.

Ona je zahvalila državi što će omogućiti svakoj devojčici da se druži i radi sa velikim šampionkama srpskog sporta i edukovati i inspirisati na rad i dobre rezultate.

"Kroz politku dugog delovanja želimo da omogućimo svakoj devojčici da se potpuno besplatno bavi sportom, da sport ne bude samo privilegija bogatih i talentovanih, već da bude pravo svih. Mislim da su zdrave nacije jake nacije, ulažući u zdravlje naše dece ulažemo u budućnost jake Srbije", navela je selektorka.

Olimpijska šampionka u tekvondou iz Londona 2012. godine Milica Mandić rekla je da je njoj sport doneo mnogo lepih stvari i znanja i da treba podržati i ohrabriti devojčice da se bave sportom.

Ona je rekla da je zahvalna i ponosna što učestvuje u projektu, pošto je Marina Maljković mnogo dala srpskom sportu ne samo kroz rezultate već i kroz Pokret za žensku košarku i besplatne škole za devojčice.

"Drago mi je što je odlučila da sve podigne na viši nivo. Meni je sport doneo mnogo lepih stvari, naučio me je kako da savladam prepreke, kako da savladam poraz i koliko je lepo kada pobeđuješ. Svi ti uspesi došli su zahvaljujući istrajnosti, podršci roditelja, trenera i klubova, a na nama je da podržimo sve devojčice koje imaju iste želje i ambicije. Da im pokažemo da im je mesto na svakom terenu, borilištu, streljani širom Srbije",
navela je ona.

"Treba im pokazati kako da se bore sa izazovima i predrasudama, kako da savladaju prepreke, da im pomognemo da ostvare svoje ambicije, da budemo uporni, hrabri, smeli i da pokažemo kako je svaka želja ostvariva", dodala je Mandić.

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović rekla je da sportistkinje treba svojim primerom da pokažu devojčicama da mogu do vrhunskih rezultata.

"Svi smo svesni da rođenjem dobijamo uloge, nažalost iako je 2020. godina devojčicama se poručuje gde im je mesto, najviše u kući. Kada pogledam nas koje imamo vrhunske karijere, možemo da pokažemo devojčicama svojim primerom da je moguće biti vrhunski. Na nama je da ih ohrabrimo, damo podršku i pozovemo ih da se aktiviraju kako bismo imali što zdraviju naciju i nove uspešne sportistkinje",
rekla je Arunović.

Košarkašica Sonja Vasić rekla je da sport prilika mladima da se oblikuju kao osobe, da steknu prijateljstva i dodala da tako mogu da nauče lekcije koje će kasnije moći da prenesu na bilo koju karijeru.

Teniserka Olga Danilović istakla je da je projekat velika stvar pošto tako mladi mogu da se podstiču na bavljenje sportom, da izgrade sebe, budu nezavisni i rade ono što vole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: