Nemci o Trinkijeriju: Nije nepoznat, vodio je vrhunski srpski klub – Partizan

Vest da je italijanski košarkaški trener Andrea Trinkijeri napustio beogradski Partizan porpilično je odjeknula.

Izvor: MT

Utorak, 30.06.2020.

13:30

Nemci o Trinkijeriju: Nije nepoznat, vodio je vrhunski srpski klub – Partizan
Foto: Starsport

Pored naših, o ovome su dosta izveštavali regionalni, evropski – posebno nemački mediji.

To ne treba da čudi, pošto je Trinkijeri pre dolaska u srpsku prestonicu radio u Bambergu.

Takođe, kao njegova sledeća destinacija spominje se minhenski Bajern.

"Hoće li Bajern vratiti starog prijatelja", pita se nemački sportski internet-portal Sport1 koji prenosi srpske medije.

"Italijan bi mogao da iskoristi deo svog ugovora sa KK Partizan koji mu omogućava da ode u neki klub Evrolige pre kraja 2021. kada taj ugovor o radu ističe. Navodno je Minhen glavni razlog za Trinkerijeva prelamanja", piše Sport1.

Portal Eurohoops prethodno je čak preneo da je do sporazuma već došlo – pozivajući se pritom na beogradske, ali i na sopstvene izvore.

Bajernu se žuri

Foto: Starsport
Portal Sport1, uputio je pitanje o Trinkijeriju i na adresu Bajerna, odakle im je odgovoreno: "Pre sredine jula verovatno nećemo rešiti bilo koja konkretna kadrovska pitanja".

"Znači li to da se Bajernu ne žuri?", pita se sportski portal. A onda i odgovara: "Itekako im se žuri – sportski direktor Bajerna Danijele Bajezi već je pomenuo da je pitanje trenera najveći prioritet."

"To takođe znači", zaključuje Sport1, "pre potpisivanja ugovora sa igračima, prvo mora da se donese odluka o treneru."

Bajezi je još rekao: "Moramo razviti jasnu ideju za šta se zalažemo i gde smo krenuli, inače ćemo završiti s automobilom sa šest točkova koji ne vozi kako treba, jer mu fali motor."

Ponovo italijanski duet Bajezi-Trinkijeri

STARSPORT
Trebalo je i očekivati da će Bajern potražiti alternativu treneru Oliveru Kostiću, koji je kao naslednik otpuštenog Dejana Radonjića postavljen u januaru 2020. godine“, piše portal Sport1.

"Nastupi na završnom turniru, u njihovoj dvorani u Minhenu, bili su razočaravajući, jer se očekivala treća šampionska titula zaredom. Pored toga, košarkaši su u Evroligi bili ispod očekivanja", piše Sport1.

"Trinkijeri nije nepoznat Nemačkoj. Taj 51-godišnjak trenirao je Bamberg od 2014. do 2018. godine i doveo ga do tri šampionske titule“ piše portal Kiker.

"Godine 2018. prešao je u vrhunski srpski klub Partizan Beograd, a sada bi moglo da dođe do ponovnog ujedinjenja s bivšim menadžerom Bamberga Bajezijem, koji je sa Trinkijerijem radio od 2014. do 2017."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: