Blaževič odložio NBA zbog Žalgirisa

Talentovani litvanski centar Marek Blaževič nova je akvizicija Žalgirisa.

Izvor: LN

Utorak, 30.06.2020.

12:13

Blaževič odložio NBA zbog Žalgirisa
EPA-EFE/Toms Kalnins

Najbolji klub Litvanije objavio je da je potpisao trogodišnji ugovor sa 18-godišnjakom iz Viljnusa.

Blaževič dolazi nakon što je prethodno igrao za Ritas i Perlas, a već je treće pojačanje tima Šarunasa Jasikevičusa ovog leta.

On je trebalo da izađe na draft i potencijalno ode u NBA ove sezone, ali se predomislio i ostao u rodnoj zemlji, posle razgovora sa trenerom i generalnim menadžerom Robertasom Javtokasom.

"Bila je teška odluka jer sam već jednom nogom bio u inostranstvu. Ali onda sam dobio poziv od Robertasa Javtokasa i sastao se sa trenerom. To je okrenulo stvari na to gde smo sada. Mislim da će to biti dobra odluka", naveo je Blaževič.

Tokom minule sezone, mladi centar je imao 4,1 poen i tri skoka u proseku u Evrokupu, dok je u litvanskom prvenstvu (koje je prekinuto i Žalgiris je proglašen šampionom) imao sedam poena po utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: