Šta bi bilo da nema Đokovića, Federera i Nadala? ANKETA

Nekadašnji francuski teniser Floran Sera govorio je o "velikoj trojci" belog sporta.

Izvor: MT

Utorak, 30.06.2020.

08:00

Šta bi bilo da nema Đokovića, Federera i Nadala? ANKETA
Photo by Matthew Stockman/Getty Image

On je o Rodžeru Federeru, Rafaelu Nadalu i Novaku Đokoviću diskutovao u epizodi "Šta bi bilo da 'velika trojka' ne postoji".

Sera smatra da bi najviše "profitirao" Amerikanac Pit Sampras.

"Sa 14 titula, Pit Sampras nije tako daleko od velike trojke. Naročito kad se uzme u obzir da ima pet titula na Završnom turniru. On je u koraku sa Federerom (šest titula) i Đokovićem (pet titula) i daleko je ispred nadala, koji nikada nije osvojio taj turnir i generalno je imao malo uspeha na betonu u dvoranama. Bez velike trojke, on bi verovatno i dalje bio rekorde po broju Grend slem titula (2 AO, 7 Vimbldona i 5 US opena)", rekao je Sera.

Pročitajte još: Kome šta nedostaje da bi bio GOAT?

Sera je potom uporedio Samprasa i Nadala.

"Žalim što Sampras više nije referenca za određene igrače i iznad svega smatram da je na Rolan Garosu bilo nedovršenog posla. Tamo nikada nije uspeo da stigne do finala. Imajte na umu i da je Pit Sampras imao koristi od bržih podloga nego što su danas. I obrnuto, ovo je omogućilo Rafi da nametne svoju igru na travi na Vimbldonu i na betonu na US openu", dodao je on.

Članovi velike trojke su odigrali međusobno 145 mečeva, od toga 69 finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: