Jelena Dokić: Malo je falilo da se ubijem

Nekadašnja četvrta teniserka sveta Jelena Dokić dala je opširan intervju za britanski Telegraf.

Izvor: SN

Ponedeljak, 29.06.2020.

20:10

Jelena Dokić: Malo je falilo da se ubijem
Photo by Robert Prezioso/Getty Images

Pre 20 godina, Jelena Dokić je u polufinalu Vimbldona poražena od Lindzi Devenport sa 6:4, 6:2 i umesto da bude srećna i da proslavlja prolazila je kroz porodične probleme.

Sve je to prouzrokovao njen otac Damir, koji je bio i njen trener, a neposredno posle te pobede je besan napustio teren bez izgovorene reči.

Kada je napokon uspela da ga dobije, otac joj je sasuo salve uvreda, što je mladu Jelenu praktično slomilo i umalo je izvršila samoubistvo, o čemu je govorila za britanski "Telegraf".

"Prošla sam kroz pakao, ali nisam imala izbora. Bilo je ili da odustanem ili da se borim kroz to. U jednom momentu, htela sam da se ubijem. Malo mi je falilo. U životu sam uvek bila kao na teniskom terenu i uvek sam mislila da ću naći rešenje. I uvek sam uspevala. Borila sam se za to da imam bolje sutra. Verujte mi, igrala sam tenis još 10 godina i borila sam se sa depresijom, a da sam imala adekvatnu podršku, bila bih još duže u tenisu", rekla je Jelena Dokić.

U karijeri je osvojila šest titula, najbolji plasman na WTA listi bilo joj je četvrto mesto u avgustu 2002, dok je polufinale Vimbldona 2000. godine bio njen najbolji rezultat sa Grend Slema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: