"Lud si što ideš u Srbiju – zar ne znaš njihov mentalitet?"

Rukometni trener Toni Đerona u nedelju će biti zvanično predstavljen kao novi selektor Srbije.

Izvor: MT

Nedelja, 28.06.2020.

09:00

Foto: RSS

Naša reprezentacija će tako dobiti prvog stranog stručnjaka u istoriji.

Đerona ističe da je njegov dolazak u Srbiju mnoge iznenadio.

"Znate, kada sam dobio poziciju u srpskom nacionalnom timu, mnogi prijatelji su me zvali i rekli: 'ti si lud, zar ne znaš kakav je njihov mentalitet'. To je slika koja postoji o Srbima širom sveta, da imate jako čvrst karakter. Ali, ja uvek kažem da mi je draži čvrst karakter nego slab, onaj koji moraš da guraš za sve što želiš da postigneš. Jer, ako u ekipi imate ljude sa čvrstim karakterom i naterate ih da rade zajedno, siguran sam da će nešto dobro isplivati iz toga", rekao je Đerona u intervjuu za Telegraf.

Đerona je u nacionalni tim uspeo da vrati najboljeg igrača Evrope Petra Nenadića.

"Čuli smo se kada sam postao selektor i siguran sam da će on mnogo pomoći reprezentaciji. Znam da će shvatiti svoju ulogu u ekipi i da će nam mnogo pomoći da ostvarimo zacrtane ciljeve", istakao je Đerona.

Srbija, zbog odluke EHF, najverovatnije neće učestvovati na Svetskom prvenstvu 2021. godine.

"Jako je teško prihvatiti to, iako razumem situaciju u kojoj smo se svi našli i u kojoj je EHF morao da donese takvu odluku. Isto se desilo i u Ligi šampiona, gde su takođe odlučili da nekim klubovima oduzmu šansa da se bore za mesto na F4. EHF je prelomio na osnovu jednog kriterijuma. Da smo mi na njihovom mestu, možda bismo doneli odluke na osnovu nekog drugog kriterijuma", zaključio je Đerona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: