"Bratski, Franja": Naučili ste nas da živimo kao glavni junaci

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja poslao je pismo podrške paraolimpijcu Aleksu Zanardiju, koji je u teškom stanju posle nesreće.

Izvor: MT

Sreda, 24.06.2020.

13:26

(Photo by Jamie Squire/Getty Images

Pismo podrške Zanardiju i njegovoj porodici objavljeno je danas na prvoj strani lista Gazeta delo Sport.

"Najdraži Alesandro, tvoja priča je primer kako početi ponovo posle nepredvidenog zaustavljanja. Kroz sport ste nas naučili da život živimo kao glavni junaci, učeći nas lekciju o humanosti kroz invaliditet. Hvala Vam što ste dali snagu onima koji su je izgubili. U ovom bolnom trenutku sam uz Vas i molim se za Vas i porodicu", naveo je papa u pismu, koje je potpisao sa "Bratski, Franja".

Zanardiju su amputirane obe noge posle nesreće u trci u Nemačkoj 2001. godine.

To ga nije sprečilo da se bavi sportom, četvorostruki je paraolimpijski šampion u takmičenju na ručnim biciklima i osvajač 12 titula svetskog prvaka.

On je doživeo ozbiljne povrede glave nakon što je u petak tokom trke na ručnim biciklima u Pjenci u Toskani udario u kamion.

Odmah je prebačen u bolnicu u Sijeni gde je operisan. Lekari su saopštili da je u teškom ali stabilnom stanju i upozorili su na moguće oštećenje mozga.

Zanardi će ostati u izvazvanoj komi najmanje do sledeće nedelje.

Njegov sin Nikolo je na Instagramu postavio fotografiju kako drži oca za ruku uz poruku: "Hajde tata, još jedan mali korak čak i danas".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: